sfinks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Cześć ja mechanikiem nie jestem ale z kolegą który nim jest mam zamiar wymienić pasek rozrządu i nie wiem jak jest z pompą wodną czy wymienia sie to automatycznie razem proszę o podpowiedzi w temacie :053: :?: [ Dodano: 30-12-2006, 10:27 ] przeprszam nie dopisałem 1,6 ADP :one:
Gość zdeniu Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 pompa napędzana jest paskiem rozrządu więc przy jednej robocie warto :621:
BeNi2482 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 ale przy wymianie paska i rolki nie jest konieczne wymienianie pompy?? no chyba ze cos z nia nie tak jest :027:
sfinks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nie zaobserwowałem wycieków płynu teżnie ubywa więc sądze że jest sprawna ale jeżeli pracuje to razem to może warto wymienić :?:
lukgrzeb Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 W 1.6 ADP Pompa nie jest na rozrzadzie, tylko normalnie napedzana z paska wieloklinowego od alternatora
sfinks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 W 1.6 ADP Pompa nie jest na rozrzadzie, tylko normalnie napedzana z paska wieloklinowego od alternatora Skoro tak to pompe mogę wymienić w późniejszym terminie :/ jeśli będzie taka potrzeba A teraz moge wymienić pasek i rolke napinającą DZIęKI pozdro
wiki Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 ja tez nie wymieniałem pompy choc wszelkie prawidła mówią żeby wymienić ale rzeczywistośc jest inna i tak jak wcześniej pisali pompa nie ma nic wspólnego z rozrządem więc jeśli masz kasiorę to zmieniaj jak nie i pompa działa dobrze to ją olej nowa też może chlasnąć nie ma regóły choć to mniej prawdopodobne no ale ori to ori
mrog Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Skoro tak to pompe mogę wymienić w późniejszym terminie jeśli będzie taka potrzeba A teraz moge wymienić pasek i rolke napinającą DZIęKI pozdro Ja też tak zrobiłem.
pre_pl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 W 1.6 ADP Pompa nie jest na rozrzadzie, tylko normalnie napedzana z paska wieloklinowego od alternatora no właśnie też mi się tak wydawało... Ale nie byłem 100% pewien...
sfinks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 ja tez nie wymieniałem pompy choc wszelkie prawidła mówią żeby wymienić ale rzeczywistośc jest inna i tak jak wcześniej pisali pompa nie ma nic wspólnego z rozrządem więc jeśli masz kasiorę to zmieniaj jak nie i pompa działa dobrze to ją olej nowa terz może chlasnąć nie ma regóły choć to mniej prawdopodobne no ale ori to ori Cze kasiory nie mam bo jeszcze rano cieszyłem się ładnie wyglądającym autkiem a 30 minut temu jechałem z córką od lekarza i wybiegł mi dość duży pies iiiiiiiii zderzak do klejenia i wkładki też poleciały :diabelek: może ktoś ma takie to kupie :?:
wiki Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 a nie lepiej uzywany kupic z giełdy,szrotu i w kolorze może znajdziesz :/ bo klejenie to nie bardzo chyba że trochę no ale to by trza widziec i tak się ciesz że pies a nie krowa g:D
sfinks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 a nie lepiej uzywany kupic z giełdy,szrotu i w kolorze może znajdziesz :/ bo klejenie to nie bardzo chyba że trochę no ale to by trza widziec i tak się ciesz że pies a nie krowa g:D pies był spory ale nie aż tak i nie miał łatek a zderzak nie jest aż w tak złym stanie kumpel mechanik zna gości którzy w tych srawach potrafią robić cuda ale z dołu te czarne plastiki po bokach i długi po środku :zly: został tylko jeden mały. Pozdro
Gość zdeniu Opublikowano 30 Grudnia 2006 Opublikowano 30 Grudnia 2006 W 1.6 ADP Pompa nie jest na rozrzadzie
sfinks Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ok :zdziw: racja to już poza tematem sorki :030: postaram się nigdy więcej nie gniewajcie się na nowicjusza :053:
Goran Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 z tego co pamiętam to w 1.6 nie jest na rozrządzie a jak nie wydaje żadnych odgłowów to zostaw ją bo wsadzisz jakiegoś hajtaja i Ci sie rozleci za 20 tys hehe a z wymina nie będziesz miał problemów bo to na oddzielnym pasku jest :one:
sfinks Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2006 Dzięki chyba tak zrobie skoro nie trzeba rozbierać rozrządu do wymiany pompy, to zostawie ją w spokoju bo narazie jest ok. A tak pozatym to życze udanej zabawy sylwestrowej :564: wszystkiego dobrego w nowym roku
pre_pl Opublikowano 31 Grudnia 2006 Opublikowano 31 Grudnia 2006 dobra, wyjaśnione. Jak ktoś chciałby dopisać coś co mogłoby pomóc to pisać to któregoś "niebieskiego" :diabel:
Rekomendowane odpowiedzi