Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne dymienie po wyczyszczeniu EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema . Mam dzisiaj chwile wolnego czasu więc postanowiłem sprawdzić dlaczego cieknie mi doprowadzenie oleju do Turbo i przy okazji wyczyścic EGR z racji iż był trochę z oleju . Wykręciłem EGR wyczyściłem ile się dało lecz ta sztanga w środku za lekko nie chodziła jak próbowałem wciągnąć powietrzem żeby się otworzyła to nawet nie drgneła , więc postanowiłem zaślepić EGR zaraz przy kolektorze . Tak też zrobiłem , i odpaliłem silnik . Silnik zaczął pracować nie równo , zaczął się dusić i ze strachu go zgasiłem , EGR na stół znow wyczyściłem ale za wiele to nie dało i wsadziłem go spowrotem . Przy odpalaniu załapał po chwili i tak jakby coś przepchał . Auto chodzi tylko że DYMI na można powiedzieć biało/niebieski DYM . Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale 2 dni temu mialem przeprowadzoną u mechanika wymianę szklanek + rozrząd i uszczelki . Nawet zaślepiłem egr przy wlocie z wydechowego ale dalej kopci . Co to może być ?? Podcisnienie na wężyku od egr jest .Na jałowym dymi lekko lecz przy większym dodawaniu gazu robi się kłęba dymu .

Opublikowano

To co opisujesz nie ma związku z egr, czy egr jest sprawny czy zapchany, zaślepiony czy go fizycznie nie ma silnik pracuje równo. Ja bym obstawiał, że mechanik coś skopał.

Opublikowano

Albo dałeś ciała i coś wpadło w dolot (jakiś większy nagar) i podwiesił zawór lub tak jak kolega mówi mechanik dał ciała z rozrządem lub w ogóle nie zajrzał w vaga aby ustawić kąt wtrysku :)

Opublikowano
  • Autor

Na szczęście okazało się że wpadł mi jakiś nagar do kolektora i dlatego tak przez chwile go przetrawić nie mógł i później dymił na niebiesko , po przejechaniu paru KM i porządnym rozgrzaniu silnika przestał dymić .

Temat do zamknięcia .