Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzona pompka od centralnego zamka. Czy konieczne jest kupno całego modułu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj przestał mi działać centralny zamek. Rozkręciłem wczoraj cały sterownik znajdujący się za prawym nadkolem. Roztrzaskał się czarny talerz napędzany przez silniczek. Pytanie: Czy koniecznie muszę kupować cały moduł komfortu wraz z pompką czy można jakoś zakupić te talerze oddzielnie ?

Opublikowano

jaki talerz?? to jest silniczek można go kupic oddzielnie najlepiej od audi 80 bo jest tanszy

Opublikowano
  • Autor

Roztrzaskały się grafitowe talerze. Reszta jest sprawna

Opublikowano

Kup tak jak Rafał pisał pompkę z Audi 80, sam wirniczek z łopatkami jest taki sam więc tylko zamienisz. Teraz pytanie dlaczego Ci się wirnik rozpadł. Przy zamykaniu/otwieraniu długo pompuje? Jak tak to masz gdzieś nieszczelność i po roku znowu Ci się wirnik rozpadnie.

Opublikowano
  • Autor

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie działa ta cała pompka, po co tam te grafitowe ustrojstwa ?

Opublikowano

ja kupiłem pompke z passata b5 przed lifta za 55pln i wykorzystałem tylko grafitowe części pompki i działa już 2lata

Opublikowano
  • Autor

[fafnasty] Nie miałeś problemu z wyjęciem tych talerzy z nowo zakupionej pompki ?

Opublikowano
[fafnasty] Nie miałeś problemu z wyjęciem tych talerzy z nowo zakupionej pompki ?

bez problemu przeszczepiłem na spokojnie ogarniesz... 30min:wink: i po robocie

---------- Post dopisany at 18:09 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ----------

mysle ze nawet podmienisz grafit z 80 passata b4 golfa itp

---------- Post dopisany at 18:12 ---------- Poprzedni post napisany at 18:09 ----------

zamykasz to pompka sie kręci tak??? powoduje pociśnienie które zasysa powietrze i zamyka zamki

otwierasz dzieje sie to samo z tym ze dmucha nie ssie powietrze. jak Ci sie rozsypała to nie pompuję czyli do zamków nie dochodzi powietrze

Opublikowano
  • Autor

Podejrzewam, że problem jest z zamkiem bagażnika, kiedyś jak rozbierałem w celu wyczeszczenia( nic to nie dało), żeby jakoś otwierać go z kluczyka, wypadła sprężynka. Później jak chciałem zamknąć centralnym zamkiem wszystkie drzwi itp z otwartym bagaznikiem to właśnie bagażnik zostawał otwarty. Jak się domyślam, za to była odpowiedzialna sprężynka:kwasny: Kilka dni temu zamykałem samochód 3 razy w ciągu dnia, słyszałem wtedy wydłużoną pracę pompki. Rano kolejnego dnia już nie otworzyłem.

Opublikowano

standard ta z afn jest ciensza od golfa jakies 2 razy

Opublikowano
  • Autor

Więc czym mam się kierować kupując pompkę ? Jej numer to: 8L0 862 257 E

Opublikowano

biesz jak najtanszom z golfa 3albo 80 na forum jest to fajnie opisane

Opublikowano
  • Autor

Nie sugerować się w ogóle numerami pompki ? Talerze będą na pewno pasowały?

Opublikowano

wnetrze sa bardzo podobne nie musza być identyczne a działać będzie

Opublikowano
  • Autor

A czy jest mi ktoś w stanie napisać do czego właściwie służą te talerze grafitowe ?

Opublikowano

do pompowania powietrza a dokładnie do podcisnienia... działaja jak pompa podcisnienowa

Opublikowano

Witam, nie chciałem pisać nowego tematu bo jeśli już jest mowa o pompce centralnego mam pewien problem. Nie posiadam wkładki w drzwiach od strony kierowcy, wiec muszę otwierać drzwi od strony pasażera, ale to mnie nie boli. Problem tkwi w tym że gdy było ciepło przekręcałem kluczyk i wszystkie drzwi włącznie z bagażnikiem się otwierały teraz odkąd zaczęły się mrozy lekkie gdy otworzę drzwi od strony pasażera CISZA. Drzwi otwarte tylko jedne, kierowca pasażerowie i bagażnik zamknięte. Gdy otworzę zamknę otworzę centralny zamek załapuje, dopiero wtedy otwiera resztę. Denerwuje mnie to. Czy jest możliwość montażu innego centralnego zamka w samochodzie ?