Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Napięciem Rano 11.4V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Od jakiegoś czasu borykam się z małym problemem , otóż nie wiem czy ma to coś wspólnego ale wszystko się zaczeło od czasu zmiany licznika na poliftowy . Po długim postoju przez noc mam bardzo niskie napięcie ... gdy przekręce kluczyk napięcie na liczniku wskazuje 11.4 V , wiadomo zimno już jest świece grzeją i po chwili wskakuje na prawie 12V . Z takim napięciem mam problem z odpaleniem silnika . Co dziwne gdy go już odpalę i po chwili zgaszę i jak chce odpalić jeszcze raz to napięcie już jest 12.6V czyli normalne i auto odpala na strzała . Do tego od zmiany licznika pojawiło się dziwne bzyczenie co ukazuje filmik :

Bzyczenie ustępuje jak włącze np postojowe światła . Nie zawsze się to dzieje .

I teraz się zastanawiam czy to nie jakiś przekaźnik od napięcia czy co takiego to jest . Myślałem na początku że to emulator do licznika ale kolega który to mi robił mówi że to nie może być to bo tam nie ma co bzyczeć .

Co to może być ?? Ma ktoś rozpiske przekaźników ?? Do AFN ?

---------- Post dopisany at 11:38 ---------- Poprzedni post napisany at 09:27 ----------

Byłem teraz sprawdzić miernikiem jak to wygląda a więc , na chwile obecna bez zapłonu na aku jest 12.40 , przekręcam zapłon spada na 11.95 i tak się utrzymuje . Jutro muszę sprawdzić rano jak się zachowuje gdyż teraz odpala bez problemu a rano jest masakra . Ew podładuje aku dzisiaj i zobacze jak wtedy będzie . Może być że aku siada ? Kupiłem go rok temu Warta Silver 77 780A

Opublikowano

Podładuj aku i zobacz co będzie. Mam pytanie czy brzęczek w liczniku działa normalnie?

Opublikowano
  • Autor

A sprawdzę dzisiaj Vagiem czy działa normalnie bo nawet nie zwracałem uwagi

---------- Post dopisany 26-11-2013 at 09:15 ---------- Poprzedni post napisany 25-11-2013 at 16:08 ----------

zostawiłem wczoraj uchylona maske i sprawdziłem dzisiaj na sucho jaki prąd posiada AKu , ku mojemu zdziwieniu 12,63 :o

A i tak ciężej odpalił . Obstawiam Rozrusznik że po nocy ciężej mu odpalić a jak już ruszy to później nie ma problemu . Czy jest to możliwe?

Opublikowano

słabe aku : bez obciążenia napięcie poprawne , pod obciążeniem drastycznie spada

Opublikowano
  • Autor

A może to być coś wspólnego z przekaźnikiem nr 381 ?? Pole 10 . Dzisiaj zauważyłem że to on robi takie brzęczenie , cały drży jak się go dotyka . Wcześniej nie miałem czegoś takiego . Teraz nie wiem czy kupić inny czy gdzieś indziej tkwi przyczyna bo wyczytałem że to przekaźnik od przeciwmgielnych .