Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pytanie o sonde ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam male pytanko dzisiaj podłączyłem vaga i dziwiło mnie takie skakanie sondy czy ona powinna się tak zachowywać czy coś jest nie tak obroty są jałowe czasami dodałem lekko gazu dołączam filmik

WRZUTA - MOV 0221

Opublikowano

To co tu wkleiłeś to akurat korekta sondy lambda. Na wolnych obrotach wartości powinny zmieniać się raz na plus raz na minus jak najbliżej 0.

U Ciebie widać, że wartości idą bardziej na bogato. Ponadto temperatura cieczy trochę za niska.

Opublikowano
  • Autor

to kolego na w której grupie mogę sprawdzić sondę . a jeśli chodzi o temperaturę to powinno stać cały czas na 90 stopni czy jak się załączy wiskoza to mogą spaść bo tu u mnie akurat załączyła się wiskoza podczas filmiku.

---------- Post dopisany at 22:37 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

a jak by było coś z sondą lub za bogata mieszanka to powinno wywalić błąd ?

Opublikowano

W grupie 001 masz korektę lambdy, a napięcie możliwe, że będzie w grupie 007. Temperatura powinna być cały czas powyżej 90*C.

Z błędami to różnie bywa nie zawsze wyskakują.

Opublikowano
  • Autor

czyli u mnie jest coś z czyjnikirm temperatury

---------- Post dopisany 29-11-2013 at 20:10 ---------- Poprzedni post napisany 26-11-2013 at 23:52 ----------

witam ponownie temperatura tak jak dzisiaj po przejechaniu około 10 km i podłączyłem vaga i było 91 ale za moment 90 a jak przygazowałem i wiskoza sie na moment załączyła to spadło do 88.5 czy to tak powinno być. te wartości w % od lambdy w bloku pomiarowym 001 cały czas skaczą i praktycznie cały czas na minusie tak jak na filmiku wyżej na obrotach jałowych oczywiście a znalazłem też blok gdzie pokazywało napięcie i nie przekraczało 0.1 v tylko skakało 0.08 i aż do 0.80 v.