Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana uszczelniaczy wałka mechanizmu różnicowego w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dokladnie tak Piotrku. znalazlem juz to oznaczenie. a ile taka flansza moze kosztowac?

---------- Post dopisany at 21:27 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

Dhf

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ----------

na necie nigdzie znalezc nie moge

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:28 ----------

Czy moze ona kosztowac okolo 900zl?

Opublikowano

oryginal moze:D

ja bym szukal uzywki w dobrym stanie jesli faktycznie ona jest wyrobiona

Opublikowano
  • Autor

Juz szukam. Jak stwierdzic czy moja jest wyrobiona? czy powodem wycieku nie jest rysa na obudowie

Opublikowano

najlepiej, jakbys zrobil fote,

sprawdzic czy wyrobiona, najlepiej paznokciem przejedz w miejscu gdzie flansza chodzi w simeringu, jesli bedziesz czul dolek to znaczy ze jest wyrobiona

ale jesli rysa jest glboka to jak najbardziej

Opublikowano
  • Autor

Na flanszy jak mialem wyciagnieta nie widzialem i nie czulem zadnych nierownosci. Rysa na obudowie jest taka jakby ktos rysnal czym ostrym. Mysle ze wyciagne flansze,jeszcze raz ja sprawdze i zaloze simering na silikonie, jak nie bedzie wycieku to po sprawie i koszt nieduzy

Opublikowano
:thumbup1:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

I udalo sie dalem silikon i nie leje olej.

Opublikowano

Najważniejsze aby sam wałek na flanszy był równy i simering pracujący na jego powierzchni był ok bo na części ruchomej obracającej się, silikonem nie da rady nic zalatac ;)

Opublikowano
  • Autor

walek na flanszy sprawdzilem i jest ok. do tej pory wycieku nie ma. winna byla ta rysa na skrzyni bo nawet uszczelniacz scinalo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie to ja się podepnę do tematu. Wymieniłem uszczelnienie wybieraka i skrzynia stanęła jak Batoremu komin, wybierak ani drgnie. Można coś z tym samemu zrobić?

Opublikowano
  • Autor

kolego mi po wymianie uszczelniacza wybieraka, ciezko chodzil wybierak bo nie nasmarowalem go przy montazu uszczelniacza ale jak pozniej to zrobilem zaczelo chodzic.

Opublikowano

uszczelniacz nasmarowałem

Opublikowano
  • Autor

to wogole Ci nie chodzi wybierak czy bardzo ciezko?

Opublikowano

ani drgnie już miałem go młotkiem potraktować. Jak wyciągałem stary uszczelniacz jeszcze się ruszał a jak już go wytargałem to przestał na amen

Opublikowano
  • Autor

lewarkiem zmiany biegow tez prbowales poruszac? a jak zalozyles nowy uszczelniacz, chodzi o to jaka metoda i jak stary wyciagales?

Opublikowano

wkręciłem wkręta i z chlebem do siebie, lewarek bez połączenia ze skrzynią rusza się tylko ten bindos w skrzyni zaniemógł i jak skrece do kupy to nie idze ruszyc

Opublikowano
  • Autor

u mnie bylo tak ze za pierwszym razem musialem w lewarek uderzyc zeby wskoczylo i tak pare razy poruszalem na kazdy bieg a pozniej bylo coraz lepiej, jak to nie pomoze to nie wiem. jedynie moze ktos jutro na forum Ci pomoze.

Opublikowano

zobaczymy na spokojnie a z wymianą skrzyni dużo roboty ?

---------- Post dopisany at 09:31 ---------- Poprzedni post napisany at 00:03 ----------

Z samego rana sraczunia i do auta na spokojnie dokładnie tak jak pisałeś

u mnie bylo tak ze za pierwszym razem musialem w lewarek uderzyc zeby wskoczylo i tak pare razy poruszalem na kazdy bieg a pozniej bylo coraz lepiej, jak to nie pomoze to nie wiem. jedynie moze ktos jutro na forum Ci pomoze.
Opublikowano
  • Autor

Noi pomoglo?

Opublikowano

Pomogło, biegi wchodzą