Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z alternatorem ? Paskiem alternatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Pisząc posta ,brałem pod uwagę to, iż kolega Dameq jest za granicą i cięzko mu będzie wymienić bieżnię w alternatorze (dosyć częste uszkodzenie w starszych autach).I dlatego raczej bzdur staram się nie pisać .Jeżeli ktoś jest władcą postów to powinien udzielić konkretnej rady , a nie recenzować czyjeś wypowiedzi jako bzdurne ..

Tez bardzo trafna uwaga .

Dobra koledzy nie bd teraz juz sie dalej o to wykłócać . Dziekuje za rady . Napisałem na Polonie i odezwał sie gosciu co ma miejsce, narzedzia i chcec urzyczenia wszystkiego by to sprawdzic w niedziele podjade i wyciagne alternator i sie okażę.

---------- Post dopisany 02-12-2013 at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 22:29 ----------

Witam. Mam nadzieje ze jest po problemie. Kontrolki pogasły , alt ładuje .

Dzieki dobrodusznosci kolegi ktory odstapił miejsca i pomogł poszukac alternatora oraz dzieki mojemu "braku jakiegokolwiek doświadczenia elektryczno-mechanicznego" drogi fidotp ;P udało mi sie wyjac alternator i wymienic na nowy " uzywany" .

Przyczyna napewno nie byly szczotki . Fakt faktem byly wytarte tylko ze przelozylem te nowe do starego alt aby przyspieszyc ukonczenie usterki bo wygladalo na to ze jednak to sa szczotki ale niestety nie,dalej nie ladował .

Ze wzgledu na czas Przełożyłem z powrotem wszystko na miejsce . Stary wywaliłem, "nowy" wlozylem i dziala .

Nie wiem co jest przyczyna zepsuccia starego alt ,Moze koło , moze diody narazie mnie to juz nie interesuje.

Takze dziekuje bardzo za wskazówki. pozdrawiam. :)

PS Aaaa.. Chce ktos moze kupic uzywany alternator DO regeneracji ? he bo jak co to mam . IGŁA polecam , prawie nie jeżdżony ;)

Opublikowano

Pewnie komutatora juz nie ma to i nowe szczotki nie pomogą. Szczotki miedziane czy węglowe (grafitowe) ?

Sony Xperia Tapatalk Pro.

Opublikowano
  • Autor

szczotki sa weglowe.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co ja wiem(co kiedys tam wyczytalem

) to jedne robione sa z tzw pyłu weglowego i sa we wiekszosci aut a drugie ze specjalnego stopu miedzi tylko te miedziane ida czesciej do rozrusznikow .

Opublikowano

Nie z cegły . Dlaczego wy władcy postów traktujecie wszystkich pozostałych forumowiczów jako ludzi nie mających żadnej wiedzy , czy tylko wy macie patent na pisanie mądrych rzeczy.Szczotki węglowe (grafitowe) były i są stosowane w prądnicach, natomiast szczotki miedziane (z dużą domieszką miedzi) są stosowane w alternatorach ,rozrusznikach itp jeżeli chodzi o technikę motoryzacyjną .

Opublikowano

Spoko. Myślałem że to atak na mnie. Dwa nigdy nie uważałem ze wiem wszystko a nawet jak uważałem że coś juz wiem to czas udowadniał że się myliłem.

Swego czasu kupowałem dwa identyczne regulatory jeden do A4 B6 drugi do Octavia 2 i z IC miał miedziane siedzi w audi a z Aso Skody węglowe wylądował w Skodzie. Oznaczenia symbole miały identyczne a marka Bosch. Wiec nie wiem o co idzie.

Sony Xperia Tapatalk Pro.