Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana amorow tyl i problem z klikaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem już 3 razy wyciągałem amory i nic nie pomaga, myślałem ze to te daszki z góry bolce sie połamały i one klikają ale wymieniłem na nowe i dalej to samo. Problem jest taki ze jak wjadę gdzieś w dziurę czy coś to słychać z jednego i z drugiego amora klik;/ takie wkurzające ze szok ;/ czasami i 6 razy na minute wiadomo jakie są drogi;/ tak samo jest jak nacisnę na tyl slychac te klik, co może być?

Opublikowano

Jak dobrze wszystko poskładałeś to pewnie amorki do wymiany :wink:

Opublikowano
  • Autor

ale amory nowe zakladalem ;/ wiec sa dobre to musi klikac co innego

Opublikowano

Kolego na kanał wjedź i druga osoba niech naciska/obciąża tył i tak chyba najprościej zlokalizować. Przyczyn może być kilka. obstawiał bym okolice górnej poduszki albo na dole amorka tuleje

Opublikowano

Jedź na stację diagnostyczną.

Tam takim urządzeniem sprawdzają amortyzatory.

Wejdź razem z mechanikiem do kanału i wszystko się wyjaśni.

Opublikowano

Jakie amory wkładałeś?jakie masz zawieszenie 1BE czy 1BA?ja przy 1BE mam inne czapki niż przy 1BE i nie założe amorka seryjnego i czapki od 1BE, są inne odległości osadzenia na sztycy amortyzatora. Może u Ciebie jest odwrotnie i jak dobija na dołku to nie spiera się czapka na sztycy amortyzatora i jak odbija amor to klika Ci podkładka z nakrętką gdyż od dołu ma luz. Sprawdź może to, czy czapka spiera się na kołnierzu sztycy amora.

Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał, ja zakładam z góry że dobrze dobrałeś wszystko i dobrze zamontowałeś, jeśli tak to wcale nie jest wyznacznikiem że masz nowe to dobre, w większości przypadków amorki do d...py :wink:

Opublikowano
  • Autor

Amory sachs ale jak kolega Markus85 chyba dobrze pisze, kupilem amory i te osadzenie z podkladka jest chyba duzo nizej i to pewnie stuka i wlasnie sie zastanawialem czemu to jest tak nisko, mam zestaw 1BA a kupilem amory pewnie do 1BE sprzedawca zle dobral

---------- Post dopisany at 14:02 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

a czy w sedanie i kombi sa takie same amory ?

kupilem dokladnie takie amory AMORTYZATORY SACHS AUDI A4 B5 TYŁ+ODBOJE+OSŁ.2SZT. (3762135612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 14:13 ---------- Poprzedni post napisany at 14:02 ----------

no to juz chyba wiem nie doczytalem do konca i jest efekt, pisze jak byk ze po zmianie poduszki pasuje ;/ ale wtopa, i co teraz zrobic ? trzeba chyba szukac poduszek od przedlifta ?

Opublikowano

Z kombi do sedana pasuje :wink:

A nie masz możliwości wymiany amorków? ( Może ktoś odkupi i dołożysz do prawidłowych )

Jak nie to wymieniaj mocowania :decayed:

Opublikowano
  • Autor

nie za bardzo teraz sprzedawac ;/ czyli jak wymienie mocowania na te z przedlifta to bedzie wszystko ok i bedzie pasowac p&p ?

Opublikowano

Nie znam nikogo kto robił to na odwrót, przeważnie wszyscy montowali tylne mocowania do przedlifta z polifta ale może ktoś się taki znajdzie :wink: Wg mnie będzie pasować ale może ktoś Ci to potwierdzi na 100%