Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 2.6] V6 Skrzynia biegow/dziwne obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanko brzmi czy biegi w tym ze aucie oryginalnie sa krotkie?! Bo mi na kazdym biegu obrotomierz zamyka doslownie w chwile :/ np. Jadac sobie na 5 biegu przy 100 na zegarach mam 4 tys./4,5 tys obrotow! :027:

Opublikowano
np. Jadac sobie na 5 biegu przy 100 na zegarach mam 4 tys./4,5 tys obrotow! :027:

:galy: To coś nie tak z tym twoim autkiem..... Jaką masz Vmax :?: 160 :053: Ja mam przy 100km/h ok. 2600obr :!:

Możliwe, że twój obrotomierz coś nie teges, lub się pomyliłeś w pisaniu tego postu bo coś tu nie pasuje...

Opublikowano
  • Autor

Nie no powaga.Naprawde biegi sa krotkie a co najlepsze to jak zamkne obrotomierz na jakims biegu to nie odcina tylko dalej sie buja. ;) chwila i jest 100 na zegarach.A np. jak lece sobie tak jak napisalem przy tylu obrotach na tej piateczce to jak zredukuje bieg nizej i wstawie jej to pierdo...niezlegodostaje.Szkoda ze nikt nie mieszka blisko mnie chetnie bym to komus zademonstrowa :)

Opublikowano

micek, poszukaj wsrod listy uzytkownikow ktos sie napewno znajdzie :) Jest jeszcze assistance A4.

Mi cos sie widzi walniety obrtomierz, bo to nie jest mozliwe zebys przy 100km/h mial takie obroty

Opublikowano
  • Autor

Ok poszukam.Z tego co wiem to w Niemczech mial ja mlody lepal i tez cos kombinowal z tego co mowil jak sprzedawal to niby ma ona 170 kucy a w jaki sposob co jestzrobione to nie mam pojecia :/ Wiem tylko ze z a4 1.8T bralem sie no i nie mogl mnie dojsc a z tego co sie orientuje to 1.8T ma lepsze przyspieszenie i to ja powinienem za nim gonic.Ten samochod naprawde stwarza mi duzo dylematow :P No chyba ze te 1.8T bylo dorzniete to mozliwe :P

Opublikowano

micek, niekoniecznie, ja 1.8T objezdzam spokojnie, a 2.6 dlugo szedl rowno ze mna....

Opublikowano

Aaaarghhh...Muzina, muszę dorzucić swoje 3 grosze :)

Czy tak spokojnie, to cholera wie :> Wygrywałeś o pół auta jak do 100 szliśmy :)

Zgoda, nie było w pełni sucho, ale, ale :) ...

...Ale potwierdzam, Pistacja mocno dawała radę i czekamy na come-back w mocniejszej wersji :)

Co do obrotów to przed chipem ja miałem coś 2850 obr. na piątce przy 100 km/h(teraz nie wiem), więc faktycznie coś musisz mieć nie tak... i tak jak mówi Muzina, coś chyba z obrotomierzem jest źle, skoro mówisz że dalej ciągnie, nawet gdy go zamykasz.

Opublikowano
Aaaarghhh...Muzina, muszę dorzucić swoje 3 grosze

Czy tak spokojnie, to cholera wie Wygrywałeś o pół auta jak do 100 szliśmy

Zgoda, nie było w pełni sucho, ale, ale ...

...Ale potwierdzam, Pistacja mocno dawała radę i czekamy na come-back w mocniejszej wersji

hihi, nie o to chodzilo...z 2.6 byly duzo wieksze problemy i szla lepiej niz 1.8T....tylko takie porownanie mam, bo 1.8T jeszcze nie widzialm vs 2.6 :one:

Opublikowano
  • Autor

Kiedys sie poswiece i naprawde na jakis zlocik przyjade bo teraz w marcu to lipa raczej i moze wtedy wkoncu bede wiedzial czy cos w niej bylo grzebane czy nie bo jak do tej pory to tylko sie zakrecilem i nic wiecej hehe :P

[ Dodano: 31-12-2006, 01:47 ]

a kumpelma 1.9TDI i nie moglsie na mnie targnac caly czas odstawal z tylu

Opublikowano
a kumpelma 1.9TDI i nie moglsie na mnie targnac caly czas odstawal z tylu
bo widocznie nie bylo pistacjowe ;)

micek, ehh chyba nie czytasz uwaznie forum.... :diabelek:

sprawdzisz wczesniej

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4739

Opublikowano
  • Autor

No Murzyn teraz to mam banana na paszczece :D jak nie zapomne bo mam mala skleroze to napewno pocisne do olsztyna sprawdzic co tam pod maska sie urodzilo :P

Opublikowano

OT.micek, zapisz sie wczesniej, bo pewnie beda koejki ;)

Opublikowano

micek pochwal się później ile koników i Nm Ci wykazało :!:

A wracając do tematu to biegi nie są raczej krótkie, nawet jak się jeździ ciągle z butem w podłodze. Trzeba będzie sprawdzić obrotomierz i czujnik z którego dostaje sygnał ;) Możliwe, że VAG-iem da się coś sprawdzić...

Opublikowano
  • Autor

No ok jak mi ja opatrza to napisze co i jak wykazalo bomisie wydaje ze zwija lepiej niz seria no ale to jest tylko takie moje domyslanie i nic wiecej.MACHINE jak masz gadulca to wez zapodaj swoj numer :)

Opublikowano

a moze masz obrotomierz od diesla? :053: sproboj zamknac obrotomierz ale dalej krecic silnik do wyzszych obrotow, moze w pewnym momencie odetnie doplyw paliwa.

Opublikowano
a moze masz obrotomierz od diesla? :053: sproboj zamknac obrotomierz ale dalej krecic silnik do wyzszych obrotow, moze w pewnym momencie odetnie doplyw paliwa.

To idzie VAG-iem sprawdzić i zmienić.