Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, zaku2_88 napisał:

Właśnie gość od którego chce kupić ma mi jutro napisać 

Tylko kwestia tego czy parametry tej felgi będą odpowiednie tzn żeby nie wystawala poza rant nadkola 

Będzie ok

Opublikowano

O taka odpowiedź mi chodziło. 

Opublikowano

Jaki mają rozstaw śrub ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

planuje zakupić felgi 19 9,5J et 40 (oponki 255/35)i pytanie czy nie będzie wystawać w a4 b8 zawieszenie 1be ?

Edytowane przez DavCG
Pomyłka

Opublikowano
2 godziny temu, DavCG napisał:

Witam,

planuje zakupić felgi 19 9,5J et 40 (oponki 255/35)i pytanie czy nie będzie wystawać w a4 b8 zawieszenie 1be ?

bez sensu taki rozmiar do rzepakowego smierdziucha o znikomej mocy silnika

zapodaj 8J x 19" ET 25-30 opona 245/35 - 19 

mam tak u siebie i jest si

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam do kupienia oryginalne alufelgi audi chyba z A5 18 245/40 et29 7,5J

Po założeniu jednej na przód wydaje mi się że troszkę wystaje ( załączone zdjęcia )
Czy zmiana opon na 225/45/18 będzie lepszą opcją i schowa się bardziej koło ? Zawieszenie mam standard 1BA.

IMG_4692.jpg

IMG_4700.jpg

IMG_4698 (1).jpg

IMG_4694 (1).jpg

Opublikowano

Na 1BA tak to wygląda

Ja mam 245/40-18 na 8", z przodu ET30 a z tyłu ET 25 i jest ok.

Opublikowano

A jak zmienię na węższą oponę 225/45/18 ?

Opublikowano

Trochę się "wciągną"

Opublikowano

Dzięki z info ?

Opublikowano

Powinieneś przejechać z kilometr aby zawias się ułożył a nie opuszczać tylko i sprawdzać  jak to wygląda.

Koła minimalnie wejdą w nadkola..

Opublikowano

Witam .

Koledzy przeczytałem kilkanaście stron tematu i jeszcze bardziej głupi jestem . A mianowicie , mam a4 b8 avant i zawias S line sport. Kupiłem felgi  pompei 19" j9 et33 z oponami 255/40/19 . Na dołkach, garbach mi obcirają. W temacie macie nawet 20" i piszecie że nic nie obciera. I moje pytanie , jeśli założę opony 245/35/19 to będzie dobrze?  Czy raczej chodzi tu o ET ? 

Z gury bardzo dziękuję! :rolleyes:

Opublikowano
56 minut temu, Gołąb 1 napisał:

Witam .

Koledzy przeczytałem kilkanaście stron tematu i jeszcze bardziej głupi jestem . A mianowicie , mam a4 b8 avant i zawias S line sport. Kupiłem felgi  pompei 19" j9 et33 z oponami 255/40/19 . Na dołkach, garbach mi obcirają. W temacie macie nawet 20" i piszecie że nic nie obciera. I moje pytanie , jeśli założę opony 245/35/19 to będzie dobrze?  Czy raczej chodzi tu o ET ? 

Z gury bardzo dziękuję! :rolleyes:

245/35 będzie idealnie

Opublikowano

Dzięki. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Felga z rs5 9j19 et24 podejdzie czy nie podejdzie do naszych b8? Jak to ma znaxzenke to mam quattro i na chwile obecną 1ba...

Opublikowano
Godzinę temu, neoeinz napisał:

Felga z rs5 9j19 et24 podejdzie czy nie podejdzie do naszych b8? Jak to ma znaxzenke to mam quattro i na chwile obecną 1ba...

Śmiem twierdzić,że przód bedzie wystawał :mysli: do 10 mm. Tył na równi z błotnikiem.

Opublikowano
22 godziny temu, kamilch-1984 napisał:

Śmiem twierdzić,że przód bedzie wystawał :mysli: do 10 mm. Tył na równi z błotnikiem.

Ok, a idąc w tą stronę 8j19 et26.

Byłem teraz sprawdzic jak to wygląda przy obecnej konfiguracjim 225/50/17 koło 7,5 et45 i przykładając poziomice opona jest na równo z błotnikiem, ze względu na 1ba jest koza i tego tak nie widać, ale wrzucając 8j i et26 kolo względem tego co mam wysunie się na zewnątrz o 25mm ?

Jutro zmierzę raz jeszcze poziomica od błotnika dam pion i zoabcze wtedy...bo chyba to że przyłożyłem do opony to nie tak ?

Edytowane przez neoeinz

Opublikowano
10 godzin temu, neoeinz napisał:

Byłem teraz sprawdzic jak to wygląda przy obecnej konfiguracjim 225/50/17 koło 7,5 et45 i przykładając poziomice opona jest na równo z błotnikiem, ze względu na 1ba jest koza i tego tak nie widać, ale wrzucając 8j i et26 kolo względem tego co mam wysunie się na zewnątrz o 25mm ?

Poczekaj:mysli: wyliczenia robiłem na przykładzie swojego zawieszenia "1be". Dlatego wprowadziłem nas w błąd. 

Sugerując się tymi danymi 7,5 et 45 i oponie,która jest na równi z błotnikiem.Wygląda na to,że parametry  felgi 9j19 et24,wysunie oponę o 38 mm. 

Idąc w stronę 8j et 26, opona będzie dalej wysunięta ale o 25 mm. 

Na lato mam 8,5 J et 35 i mam z przodu felgę na równi z błotnikiem,z tyłu schowaną o 1 cm.

P s. na to wygląda,że między zawieszeniem 1ba a 1be jest jakieś 12 mm różnicy.

Edytowane przez kamilch-1984

Opublikowano

Czy generalnie koła 16 są ok? mam takie oryginalnie i mam dylemat czy zmienic na 17, kwestia wygladu nie ma dla mnie znaczenia - chodzi bardziej o bezpieczenstwo. glownie trasa bialystok kraków gdzie lubie jechac te 120-130

Opublikowano
11 godzin temu, neoeinz napisał:

Jutro zmierzę raz jeszcze poziomica od błotnika dam pion i zoabcze wtedy...bo chyba to że przyłożyłem do opony to nie tak ?

Zrób tak jak napisałeś.  Zobaczymy co wtedy wyjdzie.