Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie i nie chce iść przy dodawaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam A4 1.8T [APU] Pb+Lpg. Od jakiegoś czasu auto po dodaniu gazu potrafiło kilkukrotnie lekko szarpnąć i dopiero ciągnęło (działo się tak przy obrotach do 2200, powyżej tego nie było) zarówno na benzynie jak i na gazie. Dzisiaj auto po dodaniu gazu strasznie szarpie i nie chce jechać. Dzieje się tak na benzynie jak i na gazie, z tym że na benzynie ustępuje po przekroczeniu ok 2300 obrotów natomiast na gazie jest znacznie gorzej i ciągnie dopiero gdy obroty są powyzej 3 tys. Gdy jadę ze stałą prędkością bez przyspieszania jest ok. na Pb i lpg, lekkie dodanie gazu i masakra szarpie, nie ma mocy. Dodam że świece są nowe. Macie jakieś sugestie??? Wiem że pod kompa trzeba, ale dopiero jutro będę coś szukał a chciałbym się chociaż rozeznać co to może być...

Opublikowano

Bez podłączenia do kompa nie obejdzie się .

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany:banan:, po przewertowaniu forum moje podejrzenia padły na jedną z cewek zapłonowych. Kupiłem więc nową i zacząłem podmieniać każdą z kolei, po podmiance trzeciej gdy moje nadzieje już upadały okazało się że winna była cewka na czwartej świecy.

Opublikowano

I obeszło sie bez kompa:brawo:

Opublikowano

Mogłeś wykręcić świece i sprawdzić jak wyglądają. Po nich też często można poznać która cewka padła.

• 7 lat później...
Opublikowano

Miałem to samo 1.8t LPG, pojechałem do mechanika powiedzial że gaz , pojechałem do gazownika , powiedział że cewka któraś,  bo to bardzo dobre silniki , ale lubią padać cewki .Pojechałem  do sklepu kupilem wszystkie cztery sztuki Ngk , każda 124zl , warto kupić nowe .Jak ręką odjął,  silnik ożył,  nie szarpie ma moc , cis pięknego. Temat zamykam i Pozdrawiam 

Opublikowano

.

Edytowane przez pila24