bartjast Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam. Od jakiegoś czasu słyszę piszczenie w okolicy tylnej kanapy kiedy jadę po kostce brukowej. Jak posadzę z tyłu dziecko jest ciszej. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie prysnąć silikonu, żeby przestało piszczeć? Kanapa skórzana jeżeli to ma znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Bartek.
pakotomasz Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 U mnie też pojawił się ten problem. Kanapę tylną mam dzieloną 40/60 i dopóki nie rozkładałem tej większej części było ok. Rozłożyłem ze 2 razy i teraz na nierównościach słyszę takie skrzypienie. Jak na razie jeszcze nic z tym nie robiłem, ale zaczyna mnie to powoli irytować, więc też chcętnie posłucham co radzicie:wink:
przemo1024 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Mi po trzeszczy w okolicach tylnej kanapy. Trzeszczały mi również boczki bagażnika w moim Avancie. Po próbnie demontażu jest jeszcze gorzej. Na wiosnę będę się brał za to wszystko z wymianą zaczepów włącznie, także zapewne zdam raport jaki będzie finał tych działań.
bartjast Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 Problem rozwiązany. Złożyłem tylne oparcia (oba) i prysnąłem silikon na zawiasy na których oparcia się kładą. Trafione, przestało popiskiwać. Pozdrawiam, Bartek.
pakotomasz Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zrobiłem tak samo i jak na razie cisza;)
dawid.bary Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja mam od zeszłego roku spokój, też zaczęły mi trzeszczeć, nasmarowałem zawiasy i do tej pory cisza
karol18183 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Opublikowano 4 Stycznia 2014 ja prysnełem wd-40 na te bolce co zamykaja siedzenie i gitara na jumbach mi piszczało
Rekomendowane odpowiedzi