Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.9tdi avant] który pin we wtyczce zasila moduł ABS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przestał mi działać ABS.

Z ABSem miałem już problem. Miałem problem kiedy ujawnił się zainstalowany przez poprzedniego właściciela immobiliser. Działał on tak że kabel zasilający kalkulator miał obejście, prowadzące do drzwi, gdzie był ukryty wyłącznik. kabel ten został odcięty a zasilanie kalkulatora zostało podłączone tak jak chciał producent. ABS też wrócił do działania (chociaż błąd się wyświetlał że nie ma zasilania moduł ABSu). Teraz wymieniałem mechanizm podnoszenia szyby w drzwiach kierowcy, odkryłem dalsze części tej cudownej instalacji. Otóż ten dorabiany przewód okręcony był wokół wiązki i naprężony tak że przeciął kabel zasilający moduł przy silniku od szyby w drzwiach. Próbowałem usunąć ten przewód ale jeszcze gdzieś trzyma, niestety pewnie okręca się o inne kable. ABS przestał działać.

Pytanie więc który pin we wtyczce do modułu ABS jest przewodem zasilającym? Obecność lub brak prądu najłatwiej stwierdzić. Jak będę wiedział że moduł nie ma prądu, to będę wiedział czego dalej szukać. Jeżeli moduł będzie miał zasilanie, będę szukał dalej, gdzie indziej.

Autem jeździ dziewczyna i wolałbym żeby miała ABS i ESP, zwłaszcza teraz jak jest ślisko i jedzie na święta.

Opublikowano

Proszę bardzo

ABSEDS_zps5e70cfdb.jpg