Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnica wtyczek w zaworkach n75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie zaworków n75. Dokładniej chodzi mi o różnicę w zaworkach n75 z krótką wtyczką http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/45/89/30/3845893039 i między n75 z długą wtyczką http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/33/14/66/3833146620 . Czy czymś różnią się poza ceną ? Jak wiadomo n75 z krótką wtyczką kosztuje dwukrotnie więcej niż z długą i chciałbym kupić oryginał ze sklepu a nie z allegro który po 5 miesiącach padł. Pozdrawiam

Opublikowano

to tylko 2 kable ,zrob sobie przejsciowke na pinach ( konektorkach ) i mozesz wsadzac jaki chcesz ( np tańszy ) nic od tego sie nie dzieje.

czy czyms sie roznia - niczy m. no ceną :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzięki, te n75 z dłuższą kostką widziałem w silnikach PD, są tańsze od tego co mam teraz więc tak chciałem zrobić, kupić oryginał za 180 zł bo 380 zł to lekka przesada ;p a za 100zł na allegro to po 5 miesiącach padł.

Opublikowano

zamien sobie z n18 ,ludzie tak robia i jezdza a n18 zaslepiaja lub wywalają na stałe.( n18 odpowiada za nie potrzebny egr )

ps : n75 mozna sobie z regenerowac ,tam ogolnie nie ma sie co zepsuc : gumka ,tłoczek i cewka

Opublikowano
  • Autor

mam n18 założony, n75 otwieralem, czyscilem odrobina wd-40 i nic, to samo, zasysa powietrze z czarnego króćca a sztanga turbo lata jak szalona, ale n18 nie steruje jak należy bo pare lat temu go wstawilem i zapomnialem o tym, mam soft na 1.45 bar i vnt zapieczone, ale tym zajme sie po wymianie końcówek na 0.230, masz jakieś pewne źródło co do tego zaworka n75 ? jakiś sklep ? chciałbym oryginał pierburga, bo do tej pory raz nadziałem się na allegro na podróbkę i po 5 miesiącach padł.

cewka działa, tłoczek porusza się i ta membranka wewnątrz tłoczka a guma jest na mój gust zbyt miękka, ale co ja tam wiem ;p nie miałem sprawnego egzemplarza rozkręconego w rękach.

Opublikowano

W Awx nie podmienisz n75 z n18 bo inaczej działają pomijając już różne kostki.

Podmienić zawory można tylko w autach gdzie jedna końcówka n75 wchodzi do obudowy filtra powietrza. Jeżeli filtr jest na zaworku to trzeba nowy bo jest z wewnętrznym regulatorem ciśnienia.

Opublikowano
dzięki, te n75 z dłuższą kostką widziałem w silnikach PD, są tańsze od tego co mam teraz więc tak chciałem zrobić, kupić oryginał za 180 zł bo 380 zł to lekka przesada ;p a za 100zł na allegro to po 5 miesiącach padł.

A co powiesz na to?

ZAWÓR TURBINY EGR VW AUDI SEAT FORD 1H0906627A N75 (3849446571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem takie coś > NOWY ORGINALNY ZAWÓR EGR LUB N75 1K0 906 627 (3839519736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Rok gwarancji ;p za taką cenę, może warto zaryzykować ;d kostka to nie problem, tutaj nie ma filtra na zaworku więc chyba powinno podejść ?

lub to > ZAWÓR CIŚNIENIA TURBO N75 EGR AUDI VW ORYG. NOWY (3806077515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tyle tego jest że nie wiem już sam co wybrać, ważne żeby nie trzeba było martwić się o to że padnie po paru miesiącach bez gwarancji ;p

I czy oryginalny n75 nie powinien mieć oznaczeń tak jak tu ? > http://www.motologistic.pl/zdjecia/zdjecia/1385393867-ZAW%C3%93R%201K0906627A%20PIERBURG%201.JPG

Opublikowano

Ja zawsze biorę zaworki od gościa co je ma na allegro po 175zl chyba. W każdym razie zdjęcia zaworkow są na niebieskim tle a w rogach zawsze litera p czy q i to niezawodne pierburgi.

O juz nawet 120.Jego aukcja przykladowa

http://allegro.pl/zawor-turbiny-n75-pierburg-1k0906627a-1j0906627b-i3796107642.html

Opublikowano

u mnie gosciu na szrocie wola 20zl za dobry sprawny ( sprawdzany w ahf i asv ) chyba zrobie na tym interes :decayed:

Opublikowano
  • Autor

w tym jest króciec na przewód do filtra powietrza, podejdzie do mojego afn ? jakbym przerobił kostkę ? jeżeli jest niezawodny to chciałbym go mieć ;p i pytanie jeszcze mam, jak mam zapieczone VNT to czy ma to wpływ na żywotność n75 ?

Opublikowano

Ciężko wyczuć ale jak zapieczona geometria to stawiam że ma przerypane bardziej bo zawzięcie próbuje zbić ciśnienie a to wymaga szybszej pracy. ;-)

Przejrzyj gościa aukcje lub mu wyślij zapytanie czy nie ma takiego jak potrzebujesz ja nawet nie oglądam aukcji tylko mu numery pisze i jak ma lub wie na co się wymienia to wysyła.

Opublikowano
  • Autor

ok, wielkie dzięki za pomoc, muszę w końcu wyczyścić te vnt bo czasem zdarza się zapomnieć o tym i zamiast 1.5 bar to dmuchnie 2 bar, raz zdarzyło się 2.3, dobrze że wirnik nie teleportował się do wydechu ;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na vagu to tylko tak pokazuje ,normalnie nie mozliwe zeyby takie turbo tyle dmuchneło