Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zauważalne większe spalanie chwilowe na komputerza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem tkwi w tym ze wczoraj zauważyłem na wyświetlaczu komputera zwiększone spalanie chwilowe , kilka dni temu wymieniałem uszczelkę pod głowicą

i rozrząd a w miedzy czasie jeszcze korygowałem kąt wtrysku na pompie bo był zły . Jaka może być przyczyna i co z tym zrobić a i kasowałem inspekcję serwisową jeszcze za pomocą przycisków przy liczniku .

Pojawił się jeszcze problem z ABS-em , przy zapalaniu trzy razy zaświeci i zapiszczy wykrzyknik na wyświetlaczu oraz raz mrugnie kontrolka kontroli trakcji a potem jest normalnie . Jeszcze nie zagłębiałem się w temat więc proszę o pomoc .

A4 Avant 1.9 110 AVG .

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Opublikowano

dobrze ci wszystko poskładali i po podłaczali ? ,sprawdz wszystkie wtyczki ,czujniki kostki ,rurki.

Opublikowano
  • Autor

Sam to wszystko robiłem wiec składałem na spokojnie i raczej dobrze . Wczoraj jeszcze przeczyściłem wtryski środkiem Liqui Moly (OCZYSZCZACZ WTRYSKIWACZY DIESEL 2666) , który podałem bezpośrednio do filtra paliwa . Tak mi poradził znajomy mechanik ponieważ auto stało około 2 tygodnie więc mogło to pomóc . Zobaczymy prześcigam auto na trasie i zobaczymy .

Opublikowano

tylko alhol izopropoylowy i popsikaj wszystkie styki

Opublikowano
  • Autor

po psikac wyciągnięte ? czy do paliwa sie dodaje ? . Mimo wszystko spalanie chwilowe jest wysokie siega max około 39 litrow . przedtem bylo max 29 . CO Z TYM ZROBIĆ ?

Opublikowano

do paliwa sie nic nie dodaje ,zadne cuda w postaci LM do wtryskow ,jak cos pomoze to na chwile ,zuzytej czesci nie da sie zregenerowac wlewajac coś do silnika czy baku

Opublikowano
  • Autor

nie chodziło o regenerację tylko o oczyszczenie . A co do wykrzyknika przy uruchomieniu silnika to aku umiera .

Opublikowano

ja mam nowy no name ( topla ) kupiony za 170 zeta 4 lata temu i kreci do dzis jak oszalały ,sam jestem w szoku i ma tylko 60A

Opublikowano
  • Autor

a ja tez cos takiego mialem trzy lata i umarł ! ! teraz wsadzilem podchodzona centre i ladowalem cala noc i kerci bez wykrzyknika zobaczymy jak dlugo . Spalanie na trasie Sanok - Zakopane komputer pokazał 4.5 . Myślę ze zle niejest

Opublikowano

mi w z wtryskami od afn-a pali w trasie 3.6l przy 90km/h

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

o i jak z tym spalaniem? nie wiesz co było? bo u mnie jest chyba to samo zauważyłem, że wzrosło.

Opublikowano
  • Autor

HA przejechałem trasę Sanok Zakopane i się uspokoiło , spalanie wróciło do normy . :)

Opublikowano

hehe fajna naprawa :-)

Opublikowano
  • Autor

a no się udało , Teraz zauważyłem ze coś świruje wskaźnik paliwa mimo zatankowania wskaźnik opada do zera i rzeczywistego poziomu , dziwna sprawa ale myślę ze albo pływak albo coś na kablach bo już kiedyś lutowałem wiązkę pod nogami kierowcy bo była zamoknięta .

Opublikowano

a u mnie odwrotnie. komputer wskazuje dystans do przejechania 120km, za chwile 80km czyli że powinna być już rezerwa, chwile potem z powrotem pokazuje dystans 120km, a wskazówka pokazuje że jest jeszcze paliwo, no i nie wiem czy jest jeszcze paliwo czy już nie ma, komputer chyba zwariował od tych mrozów :D