Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelka drzwi cieknie pomocy !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie głośnik z przodu już się spalił:< Otóż cieknie mi woda do samochodu (wnętrze drzwi) znalazłem już przyczynę i dałem trochę sylikonu(podejrzewam że nic to nie da...). Cieknie przy samym lusterku i widać jak uszczelka zewnętrzna i szyba nie dochodzą do siebie po zamknięciu (szpara ok 1 mm).

Wziąłem rozkręciłem boczek, zamknąłem okno - polałem woda z zewnątrz po szybie i praktycznie wszystko co lałem leciało ciurkiem do wewnątrz.

Jak z tym sobie poradzić?

Opublikowano

A może drzwi opadły na zawiasie ?

Opublikowano
  • Autor

potem wrzuce foto tej uszczelki o ktora mi chodzi..

---------- Post dopisany at 18:36 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ----------

image.jpg

to ta uszczelka i zalewa mi w srodku drzwi glosniki mechanizm od ele szyb itp ... ;p

---------- Post dopisany 25-01-2014 at 12:14 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2014 at 18:36 ----------

pomoze ktos ?

---------- Post dopisany at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany at 12:14 ----------

...up

Opublikowano

Wyreguluj ramke szyby, myśle że możesz ją dosunąć bardziej do tej uszczelki. Druga sprawa to odpływy w drzwiach sprawdź czy masz drożne, bo tam zawsze dostaje się troche wody i te odpływy mają za zadanie ją odprowadzić

Opublikowano
  • Autor

ale ta dziura centralnie nad glosnikami jest ;p wiec jak woda sie dostaje to tak czy siak na glosniki walnie :P nie da sie wymienic tej uszczelki ?

---------- Post dopisany at 21:33 ---------- Poprzedni post napisany at 21:32 ----------

wogole jak ona sie nazywa fachowo ?

Opublikowano

Czy uszczelka wygląda na uszkodzoną? Czy po prostu nie przylega do niej szyba?

Opublikowano
  • Autor

na uszkodzona nie wygląda po prostu szyba nie przylega do niej gdzieś ok. 4 cm w okolicy lusterka ...

Opublikowano

Myślę, że można to wyregulować ramką szyby. Odkręcasz 4 śrubki po zdjęciu boczka i ustawiasz ją tak, żeby było ok:wink: A jeżeli ta regulacja nie wystarczy to na zawiasach pokombinuj żeby drzwi całe dosunąć górą w strone auta. Pewnie ciężko Ci to sobie teraz wyobrazić ale jak pokombinujesz to na pewno ustawisz tak jak ma być. Zakres regulacji drzwi i szyby w b5 jesr duży

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

pokombinuje jutro dzieki ;p

---------- Post dopisany 19-03-2014 at 09:49 ---------- Poprzedni post napisany 26-01-2014 at 12:25 ----------

nicn ie pomoglo :P to co wie ktos jak ta uszczelka sie nazywa?

Opublikowano

Uszczelka jest mocowana na spinki, jak chcesz to kolega Al@n powinien takie mieć, bez problemu mu wytłumaczysz o co chodzi. A tak poza tym to myślę, że nie masz wygluszenia oryginalnego na boczku bo gdybyś miał, to woda nie miała by żadnego kontaktu z glosnikiem :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

ok panowie problemu nie rozwiazalem ale znalazlem numer czesci i chyba podmnienie ta uszczelke pisze tylko dla potomnych ze jak cos to ta uszczelka nazywa sie:

uszczelka zgarniajaca szyby

numer : 8D0 837477