Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

w czasie jazdy grzeje, na postoju wieje zimne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myslalen ze tyle ma :D nic nie musisz rozlAczac oprocz elektryki lamp i spryskiwacza lamp

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wczoraj pojeździłem trochę,bez szaleństw,,,karton z przodu by mu w pyszczek nie było zimno,temperatura w normie i otwarty termostat,efekt-w aucie bucha żarem.Nawet na zwiększonej

prędkości nawiewu(wolne obroty)w aucie jest mega gorąco,wystarczy że ostygnie i niestety do puki się nie rozgrzeje to z ogrzewaniem szału niema.W tygodniu wymienię termostat i napiszę czy coś się zmieniło,pozdro

---------- Post dopisany 16-02-2014 at 11:22 ---------- Poprzedni post napisany 09-02-2014 at 11:35 ----------

Hej,w piątek(14 b.m) wymieniłem termostat i szczerze mówiąc nie wiele się zmieniło,auto długo się grzeje potem zaczyna lecieć ciepłe powietrze z nawiewu.W momencie gdy termostat był wyjęty miałem możliwość wzrokowego sprawdzenia pompy wody a konkretnie łopatek pompy,są one całe nie połamane i bez nalotu kamienia.Próbowałem palcami ją obracać i tu czuć opór,gdyby miała luz na sworzniu to podejrzewam że można by było ją ruszyć.Spróbuję jeszcze przepłukania i wyczyszczenia układu obiegu cieczy,ponieważ przy spuszczaniu dwu krotnym płynu z chłodnicy na dnie wiadra zostawało dużo czarnego osadu ni to piasek ni to muł.Nie wiem już sam co z tym począć i jeżeli po płukaniu nic się nie zmieni to pewnie się poddam.Jaki preparat polecicie do czyszczenia układu chłodzenia,ja osobiście nigdy z takowego nie korzystałem.

---------- Post dopisany 05-04-2014 at 21:43 ---------- Poprzedni post napisany 16-02-2014 at 11:22 ----------

Hey,trochę czasu minęło i wiele rzeczy przy aucie przez ten czas porobiłem,wracając do tematu to jest on rozwiązany.Po wymianie nagrzewnicy faktycznie był problem z grzaniem ponieważ załozona była jakaś lipna sztuka firmy ????.Kupiłem używaną oryginalną jak najświeższą i powiem wam jest-bajka.Roboty z wymianą 45 minut,więc nawet na sprawdzenie wziąłem i nie żałuję.Oryginalną rozciąłem na 3 części i w środku było tyle kamienia że czapa mała,w układzie tylko(G12 i woda).Jeśli tylko pojawi wam się podobny problem oczywiście związany z nagrzewnicą nie bawcie się w płukanie etc.ja płukałem chemicznie 3 dni mocnym roztworem sporo z niej wyleciało ale dużo więcej zostało w środku,wymiana nie jest skomplikowana więc nawet szkoda zachodu.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam Panowie muszę znów odgrzać kotleta a mianowicie Audi A4b6 najechane 170 tyś 2.0 ALt bezyna + LPG ( od roku)
ten sam problem na postoju wieje zimym/letnim a jak dodam gazu obroty 2tyś wszystko wraca do normy ....
dałem do mechanika zrobił/wymienił

-uszczelka pod głowicą

-nowa pompa

-pasek rozrządu

-hydro popychacze

nowy płyn chłodniczy pestrone

termostat, nagrzewnica, węże wszystko drążnie, czyszczone płukane, co może być powodem mechanik dobry najlepszy w okolicy - mówi,że wszystko jest już sprawne ale nie ma już pomysłów 4 dni grzebie odpowietrza, raz było już ok zostawił na noc rano odpaił i znów zimnym wiało ...

możliwe ,że jest to przez LGP? ,że za nisko zamontowany parownik itp ?

rok jeździł ponad na lpg i nie było problem BŁAGAM O POMOC

Witam Panowie muszę znów odgrzać kotleta a mianowicie Audi A4b6 najechane 170 tyś 2.0 ALt bezyna + LPG ( od roku)
ten sam problem na postoju wieje zimym/letnim a jak dodam gazu obroty 2tyś wszystko wraca do normy ....
dałem do mechanika zrobił/wymienił

-uszczelka pod głowicą

-nowa pompa

-pasek rozrządu

-hydro popychacze

nowy płyn chłodniczy pestrone

termostat, nagrzewnica, węże wszystko drążnie, czyszczone płukane, co może być powodem mechanik dobry najlepszy w okolicy - mówi,że wszystko jest już sprawne ale nie ma już pomysłów 4 dni grzebie odpowietrza, raz było już ok zostawił na noc rano odpaił i znów zimnym wiało ...

możliwe ,że jest to przez LGP? ,że za nisko zamontowany mam 136km a parownik jest na 125km i podkręcone ciśnienie parownik itp ?

rok jeździł ponad na lpg i nie było problem BŁAGAM O POMOC

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

cześć chłopy :)

Jest ten sam problem co kolega powyżej :)

po świętach wymieniam nagrzewnice sprawdzimy co to w końcu jest nie tak z tym moim wehikułem. :)