Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odcięcie światła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio założyłem u siebie xeony i sprawa jest taka że odcięcie światła między lewą a prawą lampą jest inne.

8bf961c2f5f01bf3m.jpg

Jak widać na zdjęciu prawa lampa ma dłuższe odcięcie od lewej, czy to jest normalne ?? Dodam tylko że jedna lampa jest z 2001r. a druga z 2003r. Czyżby tutaj była przyczyna ??

Opublikowano

Masz 2 opcje, albo żarnik słaby albo odbłyśnik wypalony. Masz xenon czy bixenon?

Tutaj masz zdjęcie jak świecą moje lampy:

- góra to bix + soczewka z b8

- dół to zwykły xenon(2002 rok, odbłyśniki w idealnym stanie)

Na obu zdjęciach te same palniki

porownanie.jpg

Opublikowano
  • Autor

Mam xeon. Żarniki nowiutkie philipsa d4s. Z początku myślałem że te prawe odcięcie jest tak wysoko żeby doświetlało pobocze, ale nie spotkałem się nigdy z czymś takim

Opublikowano

obie soczewki są takie same więc powinny dawać identyczne odcięcie. Podjedz pod ścianę i zakryj raz jedną, raz drugą lampę. Być może wystarczy rozebrać lampe i umyć soczewkę.

Opublikowano
  • Autor

hmmm. A zastanawia mnie to czy przypadkiem przesłona nie jest do końca otwarta i z tąd to rozciągnięcie ??.

Opublikowano

w zwykłym xenonie przesłona nie jest ruchoma, nie ma możliwości regulacji jej pochylenia

Opublikowano
  • Autor

byłem dzisiaj zobaczyć co jest nie tak z tymi przesłonami. No i okazuję się że lampa z 2001r ma mniejszczą przesłonę od tej z 2003 r. Tak że czeka mnie wymiana przynajmniej jednej lampy :(

Opublikowano
byłem dzisiaj zobaczyć co jest nie tak z tymi przesłonami. No i okazuję się że lampa z 2001r ma mniejszczą przesłonę od tej z 2003 r. Tak że czeka mnie wymiana przynajmniej jednej lampy :(

Nie koniecznie całej lampy. Możesz wymienić samą soczewkę. A na Twoim miejscu jak bym robił to juz wymieniałbym obie na takie z BiXenonem z B8