Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Reflektory przednie - numery części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy ostatnim podłączeniu VAGa okazało się, że mam problem ze skrętnością jednego z reflektorów. Problem w tym, że ja nie mam reflektorów skrętnych. Może coś kombinował, lub wymieniał poprzedni właściciel. Chciałem sprawdzić po naklejkach czy są skrętne, ale nie mogę znaleźć w internecie różnic w numeracji między skrętnymi a nieskrętnymi. Ktoś pomoże?

Opublikowano

Reflektory Dynamic skrętne nr:

-8K0 941 003S

-8K0 941 004S

Poprzednie moje reflektory były z literą C zwykłe. Nr które ci podałem mam na OOOO ,występują skrętne jeszcze z innymi nr. kolega WRC ma na pewno z innymi nr. napisz do niego.

Opublikowano
  • Autor

Na Allegro wpisałem w wyszukiwarce "skrętne" i wyskoczyły numery z końcówką G i C, chociaż na innej aukcji z końcówką C był wystawiony jako nie skrętny. Dlatego właśnie zgłupiałem.

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu bym się nie sugerował allegro, tam jest pełno zderzaków S-line które nie mają zupełnie nic wspólnego z S-line:facepalm: z lampami podobnie, aby tylko znaleźć jelenia

Opublikowano
  • Autor

Co więc oznaczają te literki C, G, S, P i jeszcze pewnie kilka innych? Jakie są różnice między tymi reflektorami? Gdzie tego szukać?

Opublikowano
  • Autor

Więc które są skrętne?

Opublikowano

masz problem ze skrętem czy z zasięgiem reflektora? :wink:

Opublikowano
  • Autor

Na VAGu wyszło, że jest błąd ze skrętnym reflektorem. Ale ja nie mam skretnych. Nie wiem czy fabrycznie byłby skrętne, potem się coś zepsuło i kodowaniem wyłączył skrętność poprzedni właściciel. Może warto naprawić.

Zamiast grzebać w kodowaniu pomyślałem, że lepiej poszukać po numerach czy są skrętne.

Opublikowano
  • Autor
podaj numer sterownika 55 xenon oraz lamp :wink:

Nie jestem pewien czy to jest sterownik, ale wydaje mi się, że przykręcane do lampy metalowe "cóś" to jest właśnie to ;)

nr sterowników: 1 307 329 218

reflektor lewy: 8K0 941 003 C

reflektor prawy: 8K0 941 030 P

Coś ktoś zmieniał, bo prawy jest z 26.09.2011 a lewy z 08.05.2009. Pewnie jeden jest skrętny a drugi nie, dlatego wywala błąd, ale jeśli ktoś może to potwierdzić to będę wdzięczny.

Opublikowano

Jak chcesz być pewny czy masz skrętne wyciągnij lampę, 3 śrubki i zobacz czy masz trzeci moduł skrętu usytuowany pod lampą...

a i tak myślę że masz błędy modułu zasięgu reflektora (55) a nie skrętu :wink:

Opublikowano
  • Autor
Jak chcesz być pewny czy masz skrętne wyciągnij lampę, 3 śrubki i zobacz czy masz trzeci moduł skrętu usytuowany pod lampą...

Dajcie jakieś foty jak to ma wyglądać, czym się różnią skrętne od nie skretnych z zewnątrz.

Opublikowano

Skretne maja dodatkowy MODUL umieszczony od spodu lampy .

Aby go zobaczyc trzeba wyjac lampe :wink:

To co widac od tylu to przetwornica od LED oraz przetwornica od zarnika xenon D3S .

Audi A4 B8 8K0 moduł skretu 8K0941329 NOWY (3892641779) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

4 śrubki Jarku :grin:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Kupiłem Audi z uszkodzoną przednią lampą. Lewa przy uruchomieniu się poziomowała i skręcała, ale w trakcie jazy raczej nie. W prawej okazało się, że brakuje sterownika skrętu. Napisze jakie były jakie są wstawione i czy da się z tym coś zrobić:

1. Przednia lewa była i jest 8k0 941 003g sterownik był 8k0 941 329 jest 8k0 941 329d

2. Przednia prawa była 8k0 941 004g nowa 8k0 941 004s sterownik był i jest 8k0 941 329

Byłem już u jednego elektronika próbował ale nie miał czasu. W poniedziałek jadę do drugiego chciałbym mu coś podpowiedzieć o ile w ogóle jest możliwe coś z tym zrobić.

pozdrawiam Emylus

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki czytając forum wiedziałem od kogo uzyskam odpowiedź

---------- Post dopisany 23-03-2014 at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2014 at 15:44 ----------

Wymieniłem już sterownik i umówiłem się do elektryka tylko chyba nie za bardzo on się orientuje w kwestii xenonów