Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po wymianie węża i płynu pojawił się dziwny dźwięk przy skręcie na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nietypowy problem. Dziś zmieniłem wąż wysokiego ciśnienia bo się ślinił i zalałem nowy płyn (Febi 6162 - mineralny) i teraz przy skręcaniu na wolnych obrotach dziwnie "chrobocze" tak jak by pompa nie wydalała lub coś takiego. Jak przygazuje to prawie tego nie czuć a na wolnych obrotach tak jak by troszke kierownicą zrywało przy powolnym kręceniu. Dodam że wcześniej nic takiego nie było! Czy może w A4 trzeba jakoś układ odpowietrzać a może olej nie taki jak trzeba? Co może być przyczyną??? :wallbash:

Opublikowano

nie odpowietrzyles ukladu, jak najbardziej moze to byc przyczyna. Odpowietrzasz w ten sposob ze na odpalonym silniku krecisz kierownica do oporu w prawo przytrzymujesz chwilke i w lewo do oporu i tez przytrzymujesz, i tak kilka razy w jedna i druga strone pamietaj i kontroluj caly czas poziom plynu podczas odpowietrzania. Plyn jak najbardziej zalales taki jaki powinien byc.

Opublikowano
  • Autor

Odpowietrzałem na kilka sposobów. Najpierw na zgaszonym silniku a puźniej na zapalonym i nic to nie dało. :wallbash: [br]Dopisany: 19 Sierpień 2008, 06:59 _________________________________________________POMOCY!!!

Zaczeło się od wymiany węża olejowego z wysokim ciśnieniem. Na początku był płyn Febi 6162, puźniej gęstszy Mobil też mineralny, teraz zalałem olej kupiony w ASO (36 zł- litr) i dalej to samo. ZA KAŻDYM RAZEM DOKŁADNE PŁUKANIE I ODPOWIETRZANE! :wallbash:

OPISZE TO JESZCZE RAZ: PO ODPALENIU PRZY SKRĘCANIU COŚ "CHROBOCZE" W MAGLU LUB W ŚRUBACH GDZIE SĄ PRZYKRĘCONE PRZEWODY Z OLEJEM DO MAGLA (OBSŁUCHAŁEM TO SŁUCHAWKAMI LEKARSKIMI). PO CHWILI JAK PŁYN SIĘ TROSZKE PODGRZEJE TO ROBI SIĘ NAPRAWDE GŁOŚNO A NAJBARDZIEJ SŁYCHAĆ TO W ŚRODKU. JAK GO PRZYTRZYMAM NA WYŻSZYCH OBROTACH (2500obr/min.) JUŻ TEGO NIE MA. PŁYN SIĘ NIE PIENI ANI NIE MA WYCIEKÓW :shocked: AHA... DODAM ŻE JAK SIĘ SKRĘCA TO PRZY WYDAWANIU TYCH DŹWIĘKÓW DRŻY WĄŻ WYSOKIEGO CIŚNIENIA NAJBARDZIEJ NA TEJ ZWINIĘTEJ SPIRALI PRZY MAGLU. JUŻ MYŚLAŁEM ŻE MOŻE GDZIEŚ DOTYKA I TO MOŻE BYĆ TO ALE TAK NIE JEST! CHYBA ODDAM TO DO MECHANIKA I NIECH ON SIĘ MĘCZY BO MAM DOŚĆ!!!! :wallbash:

W Y M Y Ś L C I E C O Ś ! ! ! :wallbash:

:shocked:

Opublikowano

a moze wąż nie taki