Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALZ] Dolot K&N

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie czy w silniku 1.6 w b5-tce zamontowanie calego dedykowanego dolotu ze stozkiem K&N daje cos w tym silniku czy moze tylko pogorszyc osiagi??? Moze ktos juz montowal stozek i sie wypowie na ten temat :D

Czekan ma wasze opinie,

Pozdro

Opublikowano

Daje jedynie inny dźwięk pod maską przy zasysie powietrza.

Osiągi może wręcz pogorszyć.

Opublikowano

Według mnie to nic nie da. Montowałem sam dolot K&N w Golfie 4 1.6 i na chamowni wyszło o 3KM mniej niż na mierzeniu auta przed założeniem dolotu. Według mnie nie ma co się pchać w mody w tym silniku, np. program też Ci nic nie da a nie które firmy nawet się nie podejmują robienia programu w silnikach wolnossących

Opublikowano

Acha cyli nie ma co inwestowac w dolot, szkoda. A w tych silnikach 1.8 albo 1.8 T cos daje???

Opublikowano

to nic nie daje jeżeli nie robisz bardzo głębokich modyfikacji ponad 300KM :wink4:

Opublikowano

Acha czyli to wszystko to sa mit...

To czym mozna se podniesc troche moc silnika i moment, sportowym walkiem i przelotowym tlumikiem???

Opublikowano

Acha czyli to wszystko to sa mit...

To czym mozna se podniesc troche moc silnika i moment, sportowym walkiem i przelotowym tlumikiem???

jak sportowy wałem to przydałoby się zrobić całą głowicę aby się wyżej kręcił, do tego wyspawać kolektor wydechowy...

generalnie za te samą kase można kupić silnik 1.8T i wstawić do siebie

Opublikowano

No masz racje, dlatego rozwazam opcje czy kupic a4 z silnikiem 1.6 czy 1.8 bo w sumie sam juz nie wiem , bo nie chce na gaz przerabiac i jezdzic tylko na benwynie i zeby znowy nie bylo wiru w baku...

Opublikowano

1.6 i 1.8 n/a to taki sam wir w baku

1.8T to srednie spalanie 10L na 100

Opublikowano

Srednio 10l mowisz a udalo ci sie zejsc ponizej 10 litrow???

Bo ktos modry powiedzial ze 1,6 musi sie napocic zeby rozpedzic tego kolosa i trzeba go dardzo krecic i wtedy wiecej pali, a przy 1,8 podobno lepiej idzie i nie trzeba go az tak deptac zeby jakos jechal...

Opublikowano

mówili ci o 1.8T :wink4:

niżej się da zejść, ja mówię ci o spalaniu realnym średnim

Opublikowano

No czyli w miescie to gdzies z 12-14 pali pewnie... Kurcze ale chyba 1.8T to bedzie zamocny dla mnie i to sie z kosztami wiaze... ale rozwazam 1.6 lub 1.8... No chyba ze masz jakies konkretne argumenty zeby przekonac mnie do 1.8 turbo :D poza moca oczywiscie...

Opublikowano

spalanie będzie podobne 1.8 N/A i 1.8T

Opublikowano

No pewnie tak wedlug danych to niby nawet w 1.8T jest mniejsze spalanie, ale ja nie chce 1.8T bo jak dla mnie ma za duzo mocy chyba... wiec musze wybrac miedzy 1.6 a 1.8...

Opublikowano

Witam,

miesiąc temu kupiłem a4 z 1.8T, zrobiłem jakieś 2000km. Codziennie dojeżdżam do pracy ok 50km w dwie strony z czego 10 mam po mieście i 40 w trasie. Średnie spalanie przy normalne jeździe wychodzi mi 7,5-8L, prędkość na trasie 100-120 i obroty do 3-3,5tyś. jak potrzeba wyprzedzić to depnę pod 5-6tys. Zauważyłem jednak ostatnio, że ten silniczek lubi wysokie obroty ponieważ jak go zbutowałem po mieście kilka razy pod 6tyś to zrobił się sporo żwawszy. Niemożna więc oszczędzać za bardzo :).

Opublikowano

Kurcze to z tego co czytam to najlepiej kupic a4 b5 z silnikiem 1.8T, tylko obawiam sie o to ze jak cos sypnie sie w ukladzie turbiny no to bedzie trzeba rzucac tysiacami zeby naprawic...

Bo 1,6 za slaby zeby rozpedzic kolosa i trzeba wysoko krecic, wiec 1.8 lub 1.8T czekam dalej na wasze komentarze moze w koncu na ktorys z nich sie zdecyduje :)

A tak apropo to audi z silnikie 1.8T w dobrym stanie chyba trudniej znalesc niz ze zwyklem 1.8... czy moze sie myle???

Opublikowano

nie nie nie

najpierw kolego poczytaj na forum o tych silnikach bo jest już dużo napisane a potem zadawaj pytanie, które nie były jeszcze zadane...

:szukaj: :szukaj: :szukaj:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...