Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzy "piknięcia" po wyłączeniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

W dniu wczorajszym montowałem podświetlenie pod drzwiami w moim samochodzie. Podłączone to jest po oryginalne, czerwone obrysówki na drzwiach. Wszystko działa jak należy, jednakże spotkałem się dzisiaj z dziwnym zachowaniem, ponieważ po wyłączeniu silnik w środku, w aucie dokładnie 3 razy coś po prostu po cichu "piknie". Kiedyś już takie coś miałem, ale zazwyczaj tylko raz "pikło" i po czasie ustało.

Czym to jest spowodowane?

Opublikowano

Piknięcie masz na myśli dźwięk jak z głośniczka (buzzera) czy jak mechaniczne piknięcie (stuknięcie)?

Opublikowano

Będzie ciężko na takie pytanie odpowiedzieć. U mnie zacinają się klapy gdzieś w układzie klimatyzacji i u mnie one jak się próbują po wyłączeniu domknąć to wydają taki dźwięk.

Określ w którym momencie, jak wyłączysz silnik i jeszcze przed wyjęciem kluczyka ze stacyjki czy już po wyjęciu. Tak z grupsza z którego miejsca dochodzi to pikanie. Po samym wyłączeniu silnika nie powinien buzer pikać, ale po wyjęciu kluczyk już może, zwłaszcza jak grzebałeś w oświetleniu.

może być też jakiś przekaźnik.

Opublikowano

A może inaczej.

Jak podłączyłeś się z tym oświetleniem do instalacji?

Wynika z tego że gdzieś popełniłeś błąd skoro wcześniej teko nie miałeś.

Opublikowano

Tego nie da się źle podłączyć, zbieg okoliczności. Poprostu gdzieś poruszyłeś instalację i nie łączy, ale żeby stwierdzić co nie łączy musimy wiedzieć co pika. Natomiast kolega umieścił zapytanie i się zmył.

Opublikowano
  • Autor

Nigdzie się nie zmył, po prostu pracuje i ciężko z wolnym czasem, aby wejść na forum :) Doszedłem do tego pikania. W swoim aucie mam zamontowany gaz i pikanie dochodziło właśnie z tego przełącznika (mam go schowany, a więc dlatego nie potrafiłem wykryć tego pikania). Okazuje się, że pikanie dochodziło z niego i oznaczało to, że po prostu wymieniany był filtr gazu, natomiast w ustawieniach komputera nie została zapisana ta wymiana filtra, dlatego też pikał w celu przypomnienia, że trzeba filtr wymienić :)

Opublikowano

No właśnie nie bardzo mi to pikanie pasowało do czegokolwiek, co miało by związek z oświetleniem. Mógłby pikać buzer ale dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, a nie po samym zgaszeniu silnika i to też nie 3 piknięcia ale sygnałem ciągłym. Mogłby któryś przekaźnik się zawieszać, ale to tez nie byłyby 3 piknięcia sygnalizacyje tylko raczej za każdym razem inaczej i w różnych odstępach czasu. Jak się wszystko wyjaśniło to ok.