Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż podświetlenia klamek zewnętrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Grzegorz, nie wiem czy widziałeś mój post na Troop, ale planuję podłączyć podświetlenie klamek podobne do Twojego. Zastanawiam się tylko czy stery w tylnych drzwiach też odsłużą takie lampki.

Ja mam u siebie zrobione tylko przod :) z tylnymi trzeba sprawdzic ( na probe) to kodowanie

---> http://www.audienthusiasts.com/Project_DoorLighting4.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tylko, że po podłączeniu jak u niego, będą świeciły cały czas. Chyba.

A gdybym pociągnął kabelek z przednich drzwi do tylnych? Nie za skomplikowane to jest?

-----------------------------------------

Dobra, założyłem sobie podświetlenie we wszystkich czterech klamkach. Wyszło ok. Wieczorem zrobie fotki to wrzucę. Ale do rzeczy, taki mały tip. Po wykręceniu śrubek, które pokazał na zdjęciach Grzegorz, nie polecam, w celu zablokowania klamki, pchać tych śrub do środka. U mnie dwie z nich wypadły ze swoich mocowań i miałem tylko dodatkową robotę. Reasumując, polecam pchać bezpośrednio plastik w którym są osadzone. Amen.

Edytowane przez Hohe

Opublikowano

Czekam na foty :wink:

Opublikowano

Zdjęcia robione mikrofalówką i do tego strasznie brudne auto, ale mam nadzieję, że coś widać.

7126097600_1426029748_thumb.jpg 1643317700_1426029750_thumb.jpg 8945064000_1426029752_thumb.jpg 7918305700_1426029754_thumb.jpg 7496080600_1426029755_thumb.jpg 7547399900_1426029758_thumb.jpg 9921788100_1426029760_thumb.jpg

Opublikowano

Ciekawy efekt :hi:

Opublikowano

Wygląda ok, moim zdaniem. Zapala się i gaśnie jak coming/leaving home, żeby nie było, że jeżdże tak cały czas. :wink:

Zauważyłem tylko, że tył świeci minimalnie słabiej niż przód. Myślę, że to przez to, że jest pociągnięty kabelek z przodu do tyłu. Mam na myśli opór jaki stwarza. Dobrze gdybam?

Opublikowano

A że tak zapytam to świeci trochę pod nogi czy tylko oświetla dziurę klamki, pytam bo na zdjęciach z mikrofalówki :wink: słabo widać efekt

Opublikowano

A że tak zapytam to świeci trochę pod nogi czy tylko oświetla dziurę klamki, pytam bo na zdjęciach z mikrofalówki :wink: słabo widać efekt

To jest podświetlenie klamek, czyli oświetla, jak to ładnie Andy ująłeś, dziurę klamki. Słabo widać, bo zrobienie zdjęć podświetlenia to zawsze kłopot, a po drugie nie chciałem zrobić choinki. Intensywność jest podobna jak ori w BMW 5 znajomego.

Opublikowano

To jest podświetlenie klamek, czyli oświetla, jak to ładnie Andy ująłeś, dziurę klamki. Słabo widać, bo zrobienie zdjęć podświetlenia to zawsze kłopot, a po drugie nie chciałem zrobić choinki. Intensywność jest podobna jak ori w BMW 5 znajomego.

Ja wiem że zdjęcia w ciemnościach nie zawsze wychodzą idealnie po prostu pytam :) na pewno w realu wygląda zupełnie inaczej.

Osobiście uważam że ten mod to troche taki bling bling, przerost formy nad treścią, ale to moje prywatne zdanie, każdemu podoba się coś innego :) ogólnie zastanawiałem się czy sobie to strzelić ale chyba odpuszczę a w zamian zrobię coś bardziej przydatnego :)

Jako schorowany na modomanię na pewno się dobrze bawiłeś :wink:

Opublikowano

Bawiłem się przednio i umówny się, połowa naszych modów to bling bling. :wink:

Sprawa jest taka, że podjechał do mnie kolega pochwalić się świeżo zakupioną F10-tką, a tam klamki wew i zew podświetlane! I jak ja wyglądam? No bida. Dlatego założyłem wewnątrz i na zewnątrz. A że w B8 zew ori nie ma, to musiałem własnym sumptem. Koszt żaden, a grzebanie w aucie to zawsze frajda. :wink:

Opublikowano

a grzebanie w aucie to zawsze frajda. :wink:

Powiedział chory, choremu :grin:, :thumbup1: no to niech długo świeci :)

Opublikowano

Powinno oświetlać dziurkę i przestrzeń przed drzwiami. Ja założyłem klamki od A7 z chromem i podświetlane, jutro zapodam fotki ja to wygląda :wink:

Opublikowano

Powinno oświetlać dziurkę i przestrzeń przed drzwiami. Ja założyłem klamki od A7 z chromem i podświetlane, jutro zapodam fotki ja to wygląda :wink:

No zapodaj chętnie obejrzę efekt Twoich prac :)

Opublikowano

Powinno oświetlać to co rezacz sobie zaplanował. A ja zaplanowałem podświetlanie samych klamek. Nie zakładałem tych lampek co WRC, tylko diody od wewnętrznej strony klamek. Więc Pan mi tu nie mówi co powinno a co nie. :grin: Czekam na Twoje fotki, wszystkie cztery zakładałeś?

Opublikowano

Powinno oświetlać to co rezacz sobie zaplanował. A ja zaplanowałem podświetlanie samych klamek. Nie zakładałem tych lampek co WRC, tylko diody od wewnętrznej strony klamek. Więc Pan mi tu nie mówi co powinno a co nie. :grin: Czekam na Twoje fotki, wszystkie cztery zakładałeś?

1571728400_1426537536.jpg

5030307600_1426537610.jpg

3861084900_1426537655.jpg

8129412500_1426537718.jpg

Jutro zrobię jeszcze zbliżenia klamek z chromem :wink:

Opublikowano

Te klamki z A7 to P&P czy trzeba coś rezać?

Oświetlają trochę same klamki czy tylko podłogę?

I jeszcze pochwal się ile kosztowały.

A i jeszcze powiedz jak je podłączyłeś.

Opublikowano

Te klamki z A7 to P&P czy trzeba coś rezać?

Oświetlają trochę same klamki czy tylko podłogę?

I jeszcze pochwal się ile kosztowały.

A i jeszcze powiedz jak je podłączyłeś.

Klamki pasują P&P.

Jutro zobaczysz na zbliżeniu jak podświetlają "dziurkę" :)

Za klamki z lampkami i czujnikami do Keyless Go płaciłem 600pln.

Podłączyłem oczywiście do MCE ( sterowanie lampką wewnętrzną ).

Opublikowano

To dziurke podświetla ta dioda pod spodem? Czy jest inna?

Opublikowano

No ja chetnie zobaczę jak te klamki w chromie wyglądają w A4 :)

A możesz uchylić rąbka tajemnicy gdzie dokładnie się wpinałeś w MCE?

Edytowane przez andynl

Opublikowano

No i pomysł na kolejny mod :) fajna sprawa