Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

vw touran 2.0 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema tyran pobiera mi plyn chlodniczy z ciekawosci pojechalem do serwisu skody niech sie temu przyjrzą i stwierdził ze raczej spala plyn i to jest wina dziurawego intercoolera. nie mialem nigdy dotąd diesla ale co ma wspolnego intelcooler do spalania plynu. panowie kto ma racje?

Opublikowano

Głowica?

Opublikowano
  • Autor

wlasnie na to jestem nastawiony a co do intercoolera to on jest sprawny i nie wiem dla czego tak z tym wyjechał. moze ktos mi wytlumaczyc co on mial na mysli ?

Opublikowano

Moze chodzilo mu o chlodniczke oleju a nie intercooler

Opublikowano

z którego roku touran ?

Opublikowano

Te silniki 2.0 Tdi 140 KM niestety tak miały że płyn ciągnęły , głowice pękałe :kwasny:

Już wiele razy zauważyłem jak na stacji paliw podjeżdza jakis passat czy touran 2.0 i dolewają płyn chłodniczy :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

z 2003 r jest kurde tak myslałem kupiłem go po bardzo niskiej cenie z uwalonym dwumasem i takie tak jeszcze pare pierdół. ori przebieg to 240 tys powierdzony w ASO skody przy 220 tys zamknieto ksiazke serwisowa w 2012 r . nie wiem co teraz z nim robic pogonic go ?

---------- Post dopisany at 09:04 ---------- Poprzedni post napisany at 08:39 ----------

Moglem go rozebrac na czesci bo po to go kupiłem a mi sie zachciało go naprawiac:facepalm:

Opublikowano
Te silniki 2.0 Tdi 140 KM niestety tak miały że płyn ciągnęły , głowice pękałe :kwasny:

Już wiele razy zauważyłem jak na stacji paliw podjeżdza jakis passat czy touran 2.0 i dolewają płyn chłodniczy :kwasny:

w Touranie są zupełnie inne silniki niż w Passacie. nie porównuj ich do siebie.

z 2003 r jest kurde tak myslałem kupiłem go po bardzo niskiej cenie z uwalonym dwumasem i takie tak jeszcze pare pierdół. ori przebieg to 240 tys powierdzony w ASO skody przy 220 tys zamknieto ksiazke serwisowa w 2012 r . nie wiem co teraz z nim robic pogonic go ?

---------- Post dopisany at 09:04 ---------- Poprzedni post napisany at 08:39 ----------

Moglem go rozebrac na czesci bo po to go kupiłem a mi sie zachciało go naprawiac:facepalm:

jeżeli masz silnik BKD to rzeczywiście może być głowica (a sądząc po roczniku to na pewno masz silnik BKD). sprawdź czy coś jeszcze jest nie tak z autem, jeśli tylko głowica to naprawisz i będziesz miał spokój na bardzo długi czas.

Opublikowano
  • Autor

kod to AZV . za auto + dwumas wyszlo mnie 9 tys to jeszcze jak wpakuje w niego te 3 tys to nie jest tak duzo a dosc fajnie sie nim jezdzi 6scio biegowa skrzynia,navi itd. jak narazie to pomykam nim do roboty

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:10 ----------

Dzis postanowilem ze sie tym sam zajme i doszłem do tego ze to nie glowica tylko chlodnica spalin widac na niej osad z plynu :kwasny:. cale szczescie :wink:. juz zamowilem po niedzieli postaram sie zamontowac. Tak jak widac serwis gowno wie i pewnie by mnie na koszty naciagnał.