Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Problem z układem kierowniczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Klubowiczów. Moja przygoda z układem kierowniczym w Audi zaczeła się 2 miesiące temu gdy podczas ratowania siebie i samochodu przed kraksą zmuszony byłem gwałtownie skręcić w prawo następnie w lewo. Przeciążenia były olbrzymie.

Po całym zdażeniu kierownica złapała dziwne luzy, przeskakiwała, miała spore luzy , oraz podczas skręcania pojawiały się dziwne dzwięki, tzn pukanie, wycie i jeszcze inne które ciężko nazwać. Ogólnie rzecz biorąc tragedia. Pojechałem do Łodzi zregenerować maglownice bo się okazało że ma wycieki i spore luzy oraz wstawiłem niemca krzyżak bo też był pierdyknięty, ale nadal wczasie skrętu buczy coś dziwnie . I im większa prędkosć buczy bardziej intensywniej. Zrobiłem zbieżność kół i to też nic nie pomogło. Dodam że także po tamtym zdażeniu tzn pare dni po nim, ( stopniowo wysiadała) padła pompa do wspomagania tzn trzeba ziększyć obroty ( dodać gazu) żeby wspomaganie zaczeło chodzić. I Przy maksymalnie skręconej kierownicy, po dodaniu gazy coś skrzypi bardzo głośno.

Co może powodować takie dziwne dźwieki podczas skrętów ? Czy jeśli pompa padła ( bo padła , zamówiłem nową ale nadal czekam) to może ona takie dziwne dźwięki wydawać podczas skrętów , jest naprawdę głośno w aucie podczas skrętu. Proszę o pomoc

* czy czytałeś regulamin forum ? tam jest wyjaśnione jak się stosuje prefixy przy nazewnictwie wątków oraz, że trzeba uzupełnić profil użytkownika - Łukasz

Opublikowano

po wymianie pompy powinno sie uspokoić... wymienisz to napisz...

Opublikowano

Zamykam wątek dopóki nie uzupełnisz profilu.

Jak przeczytasz regulamin forum i zrobisz co trzeba to napisz do mnie lub któregoś z moderatorów PW to otworzymy wątek.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem pompe i łożysko w przednim prawym kole i chodzi cichutko ;p Sorka że z takim poślizgiem odpowiedź. Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

Podłącze się bo mam podobny problem. Nie miałem żadnych przygód ale podczas jazdy powyzej 50-60 km/h na łuku w prawo słychać buczenie. Myślałem że to opony bo słychać wyraźnie z prawej strony (przód moze tył) ale dzieje sie tak tylko skręcając w prawo więc opony odpadają. Zbierzność w porządku.