Romeck Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Witajcie. Dołożyłem sterownik firmy remotronix, postępowałem według instrukcji i pojawił się następujący problem. Bez użycia opcji komfort (domykanie szyb) po otwarciu auta z pilota otwierają się szyby a gdy zamknę zamykają się. Lecz nie występuje to zawsze. Gdy już otworze auto razem z szybami i zamkne szyby to następny raz będzie się otwierał normalnie. Powiedzmy raz na 10 otwierań otworzy się z szybami. Mam pewne wątpliwości co do podłączenia. Według instrukcji miałem znaleźć następujące przewody: zasilanie, mase i przewód który otwiera i który zamyka. Znalazłem ten który tylko zamyka, który zamyka + po chwili domyka szyby, otwiera+ po chwili otwiera szyby, lecz nie znalazłem tego co tylko otwiera(bez szyb). Przewody znalazłem w przednim słupku po nogami kierowcy (pierwsza od góry beżowa kostka) ---------- Post dopisany 17-02-2014 at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany 16-02-2014 at 23:17 ---------- czy caly zamek sterowany jest masa czy moze naprzemiennie - zamyka a + otwiera na tym jednym przewodzie ktory znalazlem od zamykania zamka bez szyb? pomóżcie prosze! ---------- Post dopisany at 19:55 ---------- Poprzedni post napisany at 11:25 ---------- Problem z podłączeniem rozwiązany. Nurtuje mnie jeszcze jeden mały problem. Mianowicie po otwarciu auta z pilota nie zapala się lampka oświetlenia wnętrza (z kluczyka się zapala). Według schematu sterownika jest opcjonalny przewód do krańcówek drzwi, tylko gdzie go podłączyć? I jest jeszcze jeden problem z domykaniem szyb... Gdy podłącze przewód odpowiedzialny za domykanie szyb, szyby domykają się od razu po pierwszym, krótkim wciśnięciu guzika zamykania, ale po domknięciu szyb nie idzie już auta otworzyć z pilota...
Krzycho81 Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Według mnie sterowanie masą.Kostka brązowa górna:czerwony /brązowy-otwórz ,szaro/biały-zamknij. Ori pilota nie idzie nauczyć??
Romeck Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Opublikowano 17 Lutego 2014 Przy sterowaniu masą otwierały mi się szyby. Podłączyłem naprzemiennie (+ i -) na jednym przewodzie (żółto zielony) i już jest ok. tylko po otwarciu nie podświetla mi wnętrza i nie działa domykanie szyb...
Krzycho81 Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Może masz za długie podtrzymanie impulsu zam i otw. Akurat mam B5 z 98 roku na tapecie, wymieniałem w niej zamek i sterownie zamkiem jest na 100% masą. jakiś magik przede mną wymienił niepotrzebnie papkę na taka co nie obsługuje pilota, a wystarczyło zmienić kodowanie aby stara pracowała poprawnie. Widziałeś ten temat????? http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/sterownik-centalnego-zamka-instalacja-314454/
Romeck Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Opublikowano 17 Lutego 2014 Kurde głupi już jestem całkiem... fakt na sterowaniu minusem wszystko było ok tyle tylko że otwierały mi się szyby... No ale jest jeden przewód który na podanie minusa zamyka auto a na plus otwiera. Czyli najwidoczniej są 2 możliwości podłączenia?
Krzycho81 Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Bo to jest tak samo jak byś otwierał kluczykiem, jak przytrzymasz krótko kluczyk otwiera ci tylko drzwi jak dłużnej razem z szybami. Możesz też sprawdzić podając bezpośredni masę z karoserii na przewody w które się podpinałeś. Wydaje mi się że masz zbyt długi czas podtrzymania impulsu w tym sterowniku.
Romeck Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Opublikowano 21 Lutego 2014 masz kolego racje skrocilem czas impulsu podlaczylem. sterowanie minusami i jest ok. dzieki wielkie za pomoc. problem rozwiazany, temat mozna zamknac.
Rekomendowane odpowiedzi