Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Traktorek w Avancie czyli A4 B6 1.9tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, witam was wszystkich w moim nowym temacie. Zacznę od przedstawienia mojej ex Audi a mianowicie była to 200 konna b5-tka w quattro, byłem z niej bardzo zadowolony lecz potrzebowałem zmian ;P

923348cc2acf.jpg

Udało się nabyć drogą kupna A4 B6 Avant, tym razem chciałem spróbować smaku diesla. Jak na razie jestem zadowolony z auta, z biegiem czasu będę rozwijać temat i swoje spostrzeżenia na temat mojego traktorka :) Krótki okres czasu mam tą Audiczkę więc moja wiedza na jej temat jeszcze nie jest pełna co za tym idzie proszę o wyrozumiałość.

Produkcja: 2002 model: 2003

Serce: 1.9 tdi AVF 131km

Skrzynia: manual - 6 biegów

Zawias: 1BV

Heble: Seria

Wewnątrz: Pakiet światło, czarny sufit, talerz 3-ramienny, bose, pół-skóry, itp.

Z Zewnątrz: zderzak przód s-line, listwy drzwiowe s4, lotka s-line

Planowane Mody:

xenon

zderzak tył s4 lub s-line + podwójny wydech

oczywiście dobre koło

możliwe, że jakiś program bo trudno się przyzwyczaić do dużo słabszego auta

czas pokaże co uda się zrobić.

Naprawa, Konserwacja:

rozrząd, filtry, oleje : wkrótce

kilka zdjęć poglądowych wykonanych kalkulatorem:

77e4eddaeb03.jpg

c8a19ca8c7e0.jpg

a7950fd7b3d0.jpg

9d6224bc3040.jpg

401919b63e57.jpg

da0195ec9559.jpg

0d54f6437e91.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano
:thumbup1: czekam na mody
Opublikowano

Fajnie już wyposażony,szyby przyciemnij fajnie pasuje do srebrnego:wink:

Opublikowano

fajne autko, fanie wypozażony :wink: wymien emblemat z tylu bo kiepsko to wyglada, przod czarny-tyl chrom.

Opublikowano

Program obowiązkowo, ,momentalnie pojawia się banan na japce:banan:

Opublikowano
  • Autor
Program obowiązkowo, ,momentalnie pojawia się banan na japce:banan:

kolego a wiesz może gdzie można dobrze zawirusować dieselka?? :)

---------- Post dopisany at 22:39 ---------- Poprzedni post napisany at 22:33 ----------

fajne autko, fanie wypozażony :wink: wymien emblemat z tylu bo kiepsko to wyglada, przod czarny-tyl chrom.

Własnie zastanawiam się w jaki kolerek pójść, mowa o emblematach i felgach :) czy zostać przy czarnym i prysnać tył i felgi a może iść w innym kierunku i za-eksperymentować z pastelami?

Ze względu na przypływ wiosny zimą zaczynają się plany co do kapci na lato i moje pytanko czy 18-stka z rs6 była by dobra??

Opublikowano

matibronx, ja swojego AVF wirusowałem w Kingsoft Ostrowiec Świętkorzyski, wyszło 174 KM i 377NM, ale Ty masz pół świata do nas:wink:, we Wocławiu działa parę dobrych firm tuningowych np Jetronik albo Ecuproject

a odnośnie xenonów to kolega na forum przerabia lampy zwykłe na xenonowe

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/przerabianie-lamp-b6-bixenon-soczewki-ledy-roznosci-lamp-polerowanie-halogenow-300822/

Opublikowano
  • Autor
matibronx, ja swojego AVF wirusowałem w Kingsoft Ostrowiec Świętkorzyski, wyszło 174 KM i 377NM, ale Ty masz pół świata do nas:wink:, we Wocławiu działa parę dobrych firm tuningowych np Jetronik albo Ecuproject

a odnośnie xenonów to kolega na forum przerabia lampy zwykłe na xenonowe

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/przerabianie-lamp-b6-bixenon-soczewki-ledy-roznosci-lamp-polerowanie-halogenow-300822/

wielkie dzięki, na pewno skorzystam tylko jeszcze nie wiem kiedy;) a jak zachowuje się Twój AVF po programie? chodzi o serwis, usterki, spalanie itp.???

Opublikowano

uważam ze 18 z rs6 jest dobra. tez niedawno zakupiłem podobne. :wink: a co do emblematow to tyl mam czarny mat (do założenia) a przod bede malowal plastidipem tez w czarny macie i te ramki chromowane wokol grili tez. widze ze u Ciebie przod masz juz caly czarny wiec... :wink:

Opublikowano
  • Autor
uważam ze 18 z rs6 jest dobra. tez niedawno zakupiłem podobne. :wink: a co do emblematow to tyl mam czarny mat (do założenia) a przod bede malowal plastidipem tez w czarny macie i te ramki chromowane wokol grili tez. widze ze u Ciebie przod masz juz caly czarny wiec... :wink:

tak, przód calutki w czarnym już jest wiec tylko trzeba kupić plastidip i tył machnąć :) w tygodniu może uda mi się przymierzyć 18-steczki wiec wtedy się zdecyduje, czy je brać :)

Opublikowano

matibronx; Z usterkami nie mam żadnego problemu, jedynie po programie może sprzęgło zacząć się ślizgać jeśli jest już wyświchtane, natomiast spalanie jest takie samo jak przed programem

Opublikowano
  • Autor
matibronx; Z usterkami nie mam żadnego problemu, jedynie po programie może sprzęgło zacząć się ślizgać jeśli jest już wyświchtane, natomiast spalanie jest takie samo jak przed programem

A więc nic mi nie zostało tylko podjechać na wgranie virusika. Po jeździe 200-konnym samochodem trudno się przesiąść na coś słabszego ;)

Opublikowano

tak, przód calutki w czarnym już jest wiec tylko trzeba kupić plastidip i tył machnąć :) w tygodniu może uda mi się przymierzyć 18-steczki wiec wtedy się zdecyduje, czy je brać :)

tylko czy spowrotem znowu przykleisz emblemat. :whistling: ostatnio za puszke plastidipa zaplaciłem tyle, co za oryginalny emblemat w czarnym macie. jak Ci sie farba nie przyda juz na nic innego wiec nie ma takiej potrzeby kupowac... :wink:

Opublikowano
  • Autor

tylko czy spowrotem znowu przykleisz emblemat. :whistling: ostatnio za puszke plastidipa zaplaciłem tyle, co za oryginalny emblemat w czarnym macie. jak Ci sie farba nie przyda juz na nic innego wiec nie ma takiej potrzeby kupowac... :wink:

Właśnie chciałem plastidipem pomalować emblemat na aucie ;) dokładnie tak jak na załączonym linku :

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Kilka fotek dla przypomnienia :

b57c3d9ccc8a.jpg

d9ae263f5a01.jpg

e44ee694a525.jpg

4b1e76db1427.jpg

81f13b3da9fc.jpg

559a705acef0.jpg

010efeac79ab.jpg

jak oceniacie koło, które mam zamiar założyć 17-stka s-line, polerka zajęła mi cale 3dni ;D

fdb3b037f605.jpg

Opublikowano

fajne autko ale listw drzwiowych to ty nie masz sline....tylko s4 :whistling:

Opublikowano
  • Autor
fajne autko ale listw drzwiowych to ty nie masz sline....tylko s4 :whistling:

wiem wiem zapomniałem zmienić opis :P

mam zamiar listwy polakierować w kolor co o tym powiecie? dobry pomysł bo sam nie wiem już :)