Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dudni i trzesie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim:decayed: od pewnego czasu mam problem z odpalaniem autka tzn nie ma reguły na to czy jest zimny czy ciepły od czasu do czasu przy rozruchu silnika pokazuje komunikat break ( za każdym razem kiedy wywala ten komunikat muszę przytrzymać go sekundę dłużej na rozruszniku inaczej zgaśnie) No ale do sedna, dziś rano zapalił sie ponownie ten komunikat piskliwy i znowu nie chciał od strzała zapalić,no nic poszedłem do domu napić się herbaty bo zaraz do tyrki muszę jechać, po 2 minutach wracam i słyszę takie bicie dudnienie w kabinie.. myślę może zimny... jadę wiec do pracy. Po powrocie to się nasiliło, silnik zaczął głośno chodzić i takie głębokie basowe bicie dochodzi z filtra powietrza.. :shock3:a z racji iż czytam trochę nasze forum i doświadczenie z a4-kami miałem już wcześniej myślę kur.. wałek rozrządu i cały osprzęt do wymiany.. Teraz pytanie, czy waszym fachowym okiem mam racje?? wrzucam filmik nagrany na szybko. Pozdro

20140218 1559021 - YouTube

Opublikowano

Na twoim miejscu odkręciłbym pokrywę zaworów i sprawdziłbym czy borki są na swoim miejscu. To częsta przypadłość silników 1,9. Borki to takie zaślepki po obydwu stronach wałków z dźwigienkami od pompowtrysków. Potrafią one wypaść i wtedy silnik nie ma właściwego ciśnienia na popychaczach hydraulicznych zaworów.

Opublikowano
  • Autor
Na twoim miejscu odkręciłbym pokrywę zaworów i sprawdziłbym czy borki są na swoim miejscu. To częsta przypadłość silników 1,9. Borki to takie zaślepki po obydwu stronach wałków z dźwigienkami od pompowtrysków. Potrafią one wypaść i wtedy silnik nie ma właściwego ciśnienia na popychaczach hydraulicznych zaworów.

W sumie moge to sprawdzić, choć wolałbym żeby ktoś spojrzał na to fachowym okiem.. mam zaufanego mechanika(od niedawna:kox:) zastanawiam sie czy dalsza jazda nie zaszkodzi silnikowi..:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Jeżeli to borki to dalsza jazda na pewno zaszkodzi silnikowi. Lepiej nie jeździć bo będziesz miał do wymiany wałek i popychacze.