Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Gdzie wyczyścić TURBO w Krakowie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was.

Ostatnio zawiesiło mi się turbo po przekroczeniu 3tyś obr. Dowiedziałem się, że najprawdopodobniej to wina sadzy, która osadziła się na kierownicznach (czy gdzieś tam :D) Mam w związku z tym pytanko do użytkowników z Krakowa. Czy Ktoś z Was może mi polecić jakiś warsztat, który nie oszukuje tylko robi to co należy? No i jaki może być ewentualny koszt czyszczenia turbinki?

Z góry dzięki wszystkim za podpowiedź:)

Aha, mieszkam w Nowej Hucie więc mile widziane warsztaty z okolic NH :)

Pozdrawiam

Seba

Opublikowano

Najpierw sprawdź co jest przyczyną notlaufa i dopiero szukaj warsztatu. Najlepiej zrób logi i na ich podstawie oceń co się dzieje. A jeśli chodzi o kierownice, to na początek warto spróbować je rozruszać i jak to nie pomoże, to dopiero rozbierać turbinę i czyścić :wink4:

P.S. Turbina to nie windows - nie zawiesza się :naughty:

Opublikowano
  • Autor

hehe :D pierwszy raz zawiesiła mi się w niedziele, drugi raz dziś, miedzy czasie starałem się od czasu do czasu przebutować ją do 4 tyś obrotów. Mam autko od 3 miesięcy, wcześniej było użytkowane przez starszego faceta ( od salonu) może to jest powodem zapieczonych kierownic? Jeszcze troche postaram się ją przewiertzyć. ale mimo wszystko czekam na info z jakimiś dobrymi warsztatami w krakowie :)

Opublikowano

hehe, legendarny dziadek jeżdżący do kościoła :polew: poprzedni właściciele wszystkich aut sprowadzanych z zachodu, to ci sami dziadkowie :laghing2:

Ja Ci jednak radzę zrobić logi, bo zapieczone kierownice, to tylko jedna z wielu możliwych przyczyn...

Opublikowano
  • Autor

tak też zrobie :) a co do dziadka to pewna sprawa :) autko kupione od osoby, która jeździła nim w niemczech :)

podjade na diagnostke komputerową i sprawdze co go boli :)

tlyko pytanie, czy wyjdą błedy kiedy akurat turbina bedzie prawidłowo pracować ?

Opublikowano

Logi to nie tylko odczyt błędów. Przeczytaj to i będziesz wiedział co robić:

http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html

Jeśli zrobisz wszystko zgodnie z opisem, to napewno dowiesz się co dolega silnikowi. Jeśli nie posiadasz vaga, to popytaj klubowiczów z Twojej okolicy (najlepiej w dziale zlociki i spociki, ew. w diagnostyka vag). Zakup własnego, to też niewielki wydatek - około 100 plnów. Szybko się zwóci bo przestaniesz wydawać na diagnostów, którzy i tak nie zawsze wiedzą co mówią.

Opublikowano

tak też zrobie :)

podjade na diagnostke komputerową i sprawdze co go boli :)

No kolego to pojechałeś :baseball:- pogadamy Sobie teraz po Nowohucku :baseball:

A na spocik do galerii to ciężko podjechać :?: Zapytać, pogadać, sprawdzić VAGiem :?: Lepiej do diagnosty i kasę bulić... Kghm :disgust:

No nic, zmuszać nie będę... Jakby co to nie gryziemy :tongue4: Co niedzielę w GK o godz. 18.00-parking dach jesteśmy.

Pomóc, zawsze pomożemy :good::)