Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni mój samochód to było BMW 330D mechanik co drugą wymianę oleju wymieniał też odmę. Twierdził,że to bardzo ważne i mało kto tego przestrzega. Jak jest w przypadku Audi? czy zwracacie na to uwagę? wymieniacie? powinno się? czy nie powinno?

Opublikowano

Raczej się nie wymienia chyba ze mocno przepuszcza olej,nowa kosztuje około 600 pln.

Opublikowano

W BMW wymienia się odmę bo jest w niej filtr i ze względu na specyficzną budowę układu, odma musi być zmieniana co 100tys a sam filtr co 50tys, więc pozdrów mechanika za naciąganie Cię na kasę :wink:

W Audi nie ma takiej potrzeby.

Opublikowano
W BMW wymienia się odmę bo jest w niej filtr i ze względu na specyficzną budowę układu, odma musi być zmieniana co 100tys a sam filtr co 50tys, więc pozdrów mechanika za naciąganie Cię na kasę :wink:

W Audi nie ma takiej potrzeby.

Byłem posiadaczem takowej bmw i bardzo sie mylisz co do filtra odmy że zmienia sie go co 50 tys i właśnie przez takich ludzi krąży zła opinia co do bmw

Opublikowano

Byłem posiadaczem takowej bmw i bardzo sie mylisz co do filtra odmy że zmienia sie go co 50 tys i właśnie przez takich ludzi krąży zła opinia co do bmw

To skoro już wiesz lepiej, to napisz co ile się zmienia. Swego czasu chciałem taką bemke mieć i takie info otrzymałem, gdzieś tam potem na forum BMW też to przeczytałem i tak w głowie zostało :wink: