Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie i Obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Koledzy posiadam B5 z silnikiem 1.8 na pełnym wtrysku itd to wiadome oraz gaz na sekwencji. I mam taki problem iż dzisiaj sprawdzałem i przy zakręconym zaworze przy butli auto chodzi ciągle na gazie tak jakby był zawór nie szczelny i na okrągło cały czas podawał :kwasny: ( z tym to wiadomo ) ale mam gorszy problem iż przy obrotach od 0 - 2 tys szarpie a po wyżej 2 - 2,5 tys jedzie normalnie. Na początku myślałem, że to filterek gazu bo był średni ale po wymianie na nowy nadal to samo. Co może być tego przyczyną? Pomocy :cry:

Opublikowano

Zrób logi VAGiem

Opublikowano

Logi przede wszystkim. W ciemno możesz wyczyścić i zaadoptować przepustnicę oraz sprawdzić odmę. Świece kiedy były zmieniane? Może zbyt krótko sprawdzałeś auto na lpg przy zakręconym zaworze i nie zdążył wszystkiego wypalić?

Opublikowano
  • Autor

Koledzy to wygląda tak iż ona na gazie jedzie i strzela przy obrotach od 1-2 tys a powyżej 2 tys jedzie normalnie co w przeciwieństwie do benzyny jeździ normalnie nie zależnie od obrotów silnika. Na gazie odgłosy silnika dochodzą takie jakby nie chodziła na wszystkich garach a jak przy gazujesz to strzela strzela i po wyżej 2 tys obrotów chodzi normalnie i tak dzieję się tylko na gazie bo na benzynie chodzi normalnie no może czasem postrzela

:cry:

PS. Fakt może to nie ma znaczenia lecz mój brat miał mazdę 323F BG 1.8 DOHC w benzynie to też był moment iż chodziła ona na 3 garach nie pracowała na wszystkich po wymianie świec i przewodów problem zniknął czy sądzicie, że też to samo może być? :eusathink:

Może one dużo nie pomogą ale trochę słychać jak strzela...

Opublikowano

Z tego co słychać to tak jak by nie pracował na jeden cylinder. Ja miałem taki sam objaw po myciu silnika. Pomogło wysuszenie przewodów wysokiego napięcia sprężonym powietrzem i zapuszczenie specyfikiem do elektryki.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też tak uważam, że nie pracuje na wszystkich. Zamówiłem nowe przewody i świece marki NGK bo słyszałem są najlepsze :wink:

Opublikowano

Na kompa.

Ale stawiam, że wymiana kabli i świec może pomóc :)

Opublikowano
  • Autor
Na kompa.

Ale stawiam, że wymiana kabli i świec może pomóc :)

Radziu właśnie to zrobiłem

:cheesy:

Temat jest już do zamknięcia

:cheesy:

. Zamówiłem przewody i świece marki NGK i po wymianie problem zniknął

:dance:

a po za tym tamte przewody co siedziały to jakaś galaktyka :grin: