Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polerowanie felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myslalem o podkladnie epoksydowym, ponoc dobrze kryje wlasnie tez wzery po piaskowaniu. I wlasnie, moze od razu zapodkladowac przed polerka zeby nie zabrudzic powierzchni?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

napisze w tym temacie bo problem w sumie podobny, tzn. przy polerowaniu aluminium pastą, temat papierów wodnych już przerobiony, powstają czarne mazy na feldze. Pasta ściera, taka PASTA POLERSKA P-1500 DO ALUMINIUM CHROMU 200g (4037003297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Te czarne ślady to, tak mi się wydaje przynajmniej, spolerowane aluminium, jak w przypadku zabawy z papierami, które "paprało" wode w błoto, teraz przy paście osiada to błoto na filcu.

Najpierw leciałem stożkiem filcowym na wiertarce, wstępnie ogarnąłem jedną felgę, ale stożek "obszedł" tą czarną mazią i kaput, zamiast polerować, rozprowadzało się to czarne coś po feldze:facepalm:

Kolejną felgę robiłem maszyna do polerki, na krążku filcowym i to samo, leciałem na 2-3-4 biegu od 600 do tysiąca coś obrotów, i w momencie gdy krążek złapał przybrudzenie, było po robocie... I teraz meritum, że tak powiem wtf, jak ogarnąć tego fanta, czy na bieżąco czyścić ten filc, ale to 30 sekund polerki, 5 minut czyszczenia, czy jakoś na mokro, poradźcie coś bo ja nie ogarniam co jest grane...

może jakieś specjalne krążki na polerkę są czy coś, ja już nie wiem, z której strony to ugryźć:facepalm:

Opublikowano

polerował ktoś felgi po piaskowaniu ? od jakiej gradacji papieru trzeba zacząć ? z poprzednich felg zrywałem tylko lakier i zaczynałem od papieru 800 a kończyłem na 2500. Sugestie mile widziane.:hi:

Opublikowano

jest frotka zrobiona ze szmatek w castorami za ok 30 pln. robi robotę. Polecam pastę autosol.

Opublikowano

ja jestem na świeżo po zabawie z papierami, z tym że ja zrywałem starą farbę, środek do usuwania farby, szpachelka, papiery na sucho 60 później 120 i wodnie 400,500,600,800,1200,1500,2000,2500, z sugestii, cierpliwość:decayed: mi zajeło koło 4h na jedną felge i to samych rantów :decayed:

Opublikowano

ta frotka jest na maszyne czy do ręcznej zabawy, ja raczej potrzebuje do maszynowego, bo nie wypracuje tej pasty raczej ręcznie, po tej paście

polece tym

51jppSER5ZL._SY300_.jpg

potestowałem na wydechu i przy delikatnym przeleceniu całkiem mi się to podoba :decayed:

Opublikowano

pod wiertarkę

Opublikowano

Pastę podczas polerki można łatwo przypalić,wtedy powstaje ten brud.

Trzeba używać odpowiednich i odpowiednio dobrać obroty.

Szybkie to nie znaczy dobre.

Opublikowano

ale to nie jest to przypalone właśnie, bo gdyby to było przypalone to miałbym problem chociażby z usunięciem tego, a to przetre mocniej lub "zbiore" pod odpowiednim katem tarczą i schodzi bez problemów, z tym że usunę w jednym miejscu i robi się obok i to taka robota...

Opublikowano

To jest efekt polerowania. Szlifujesz pasta aluminium. Kup tą frotke dopoleruj a resztę zmyj woda z płynem i po robocie. Dla mnie filc był za twardy dlatego szukałem czegoś bardziej miękkiego. Jak jutro będę u rodziców to cykne foto jak to wygląda.

Opublikowano

pocykałem foty o co mi chodzi, ale w sumie to na zdjęciach inaczej to wygląda niż na żywo

to tak, dwie ogarnąłem ta po lewo polerka i filc, ta po prawo filc na wiertarce

IMG_20140315_172832_442_zpsd6027882.jpg

tu porównanie z tylko polecianą papierem wodnym bez pasty

IMG_20140315_172901_042_zps886aced7.jpg

i to z czym problem, te rysy nie są pernamentne, po prostu zostawiłem to w takim stanie bo nie chciało mi się dalej wkurzać :decayed:

IMG_20140315_172949_647_zps5f5437fe.jpg

i to jest to "błoto" które pierdzieli cała akcje, co z tym zrobić?:decayed: