arnold.ars Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Witam serdecznie ! Dzisiaj podczas wymiany oleju, owa część której zdjęcia pozwoliłem sobie przedstawić powyżej, wypadła z plastikowej osłony pod silnikiem. Mechanik powiedział mi że to coś od klimy i że prawdopodobnie nie działa, ale on nie jest ekspertem w tej dziedzinie. I faktycznie, sprawdziłem chwile później, że lampka w przycisku ECON świeci cały czas i nie da się włączyć klimy. I teraz mam takie pytanie, czy ktoś z Was miał podobny problem i jak wielka może być skala problemu, patrząc na znleziony element (i co to w ogóle jest za część) ? Z góry dziękuje za odpowiedź.
egon@ Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Tydzień temu przerabialem to samo, znalazłem tą część na dolnej osłonie to jest tarcza os sprzęgła zrywnego klimatyzacji, na szczęście wszystkie elementy leżały na osłonie więc złożyłem wszystko do kupy i klima działa, ten element nakłada się na gumowe sprzeglo koła pasowego klimatyzacji i przykreca się śruba bodajże 6 lub 8.
arnold.ars Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 wielkie dzięki, będę kombinował
l3l0 Opublikowano 17 Marca 2014 Opublikowano 17 Marca 2014 Wieczny problem diesla klej do gwintów bez tego szybko ci odpadnie
Rekomendowane odpowiedzi