Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o podmianę komputera w 1.9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko czy da radę podmienić komputer 028 906 021 F na 028 906 021 BD? Pierwszy z 1Z a drugi z AHU?

Opublikowano

Da radę tylko trza ogarnąć immobiliser

Opublikowano
  • Autor
Da radę tylko trza ogarnąć immobiliser

możesz powiedzieć coś więcej, co trzeba z tym imo zrobic?

Opublikowano

Kiedyś się o tym edukowałem bo sam planuję do siebie ECU z AHU wrzucić, normalnie podchodzi plug & play, ale jak przy każdej zmianie sterownika trzeba albo pozbyć się immobilisera, albo je zsynchronizować bo nie odpalisz ;) Wywalić to Ci może jakiś magik od sterowników, a adaptuje się jakoś vagiem, ale z tego co pamiętam trzeba mieć tzw. pin obecnego sterownika i pin nowego sterownika, który jest zapisany m.in w nim samym, ale żeby go wydobyć też jest potrzebny magik. Chyba, że grzebanie w sterownikach nie jest Ci obce to może jakiś tutorial da się do tego w necie znaleźć :wink: ja jeszcze nie miałem okazji osobiście się z nimi bawić :decayed:

Opublikowano

wystarczy adaptacja i działa

Opublikowano

O widzisz, a mógłbyś krokami opisać jak w VAG-COM'ie to zrobić? Z góry dzięki :hi:

Opublikowano

jutro zrobie faq w dziale zrób to sam

Opublikowano

Byłbym dozgonnie wdzięczny :banan: Założę się, że slepy też :wink:

Opublikowano
  • Autor
Byłbym dozgonnie wdzięczny :banan: Założę się, że slepy też :wink:

tak dokładnie, bo w sobotę chce jechać na podmiankę, może w koncu zacznie to jakoś jeździć:naughty:

Opublikowano

Daj znać jaką to robi robotę na wtryskach 0.205 bo widziałem w temacie Twoim, że też masz takie fajki i czy w ogóle jest różnica po samej zmianie sterownika - niby AHU ma kilka niutów więcej :naughty: No i na 16bit można już coś z mapami lecieć :banan:

Opublikowano
  • Autor
Daj znać jaką to robi robotę na wtryskach 0.205 bo widziałem w temacie Twoim, że też masz takie fajki i czy w ogóle jest różnica po samej zmianie sterownika - niby AHU ma kilka niutów więcej :naughty: No i na 16bit można już coś z mapami lecieć :banan:

no ja bede zmieniał wtryski na 0,216, i komp już z mapą:whistling:

Opublikowano

no ja bede zmieniał wtryski na 0,216, i komp już z mapą:whistling:

Takie buty :naughty: no to zecior będzie asfalt zwijał. Czekam w takim razie z niecierpliwością na jakiś wykres, nie będę ukrywał, że kibicuję Twojemu "projektowi", w końcu też traktor :wink:

Opublikowano
No i na 16bit można już coś z mapami lecieć :banan:

Na 8 bitowym też można :wink: