Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wskazowki licznika padły ! pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegow mam problem z mim licznikiem w audi a4 b5 1.8t . Sprawa wygląda następująco . Po demontażu wskazowek licznika w celu wymiany tarczy na inną powciskałem je na swoje miejsce z użyciem kompa w celu poprawnej kalibracji wszystko działało jak ta lala przejeździłem cały dzień nic sie nie działo .Następnego dnia wsiadam do auta odpalam silnik kontrolki świecą a wskazowki trup - wszystkie temp oleju wody volto poziom paliwa obrotom i prędkość . Po ponownym podłączeniu pod kompa i wrzuceniu kalibracji nic sie nie zmienia . Zdemontowałem licznik rozpiąłem wtyczki uzyłem contact spray na styki nadal nic . Pomocy

Opublikowano

Jaeger ???

Opublikowano

jeny a ja sie tu glowie nad wymiana tarczki GB na Eu a tu takie kwiatki moga mnie spotkac to normalne ?

Opublikowano
  • Autor

jaeger ? - sam nie wiem licznik pełen fis po lift

jeszcze jedno podczas testu licznika nie działa gong nie wiem czy to tez ma cos wsp

Opublikowano

ze sie spolil - dlatego nie brzeczy

zdejmij wskazówki ponownie, zaloz zamiast wskazowek kawałki tasmy imitujace wskazówki i zobacz czy leca normalnie podczas testów

mozliwe ze podczas wciskania wskazówek za mozno je upchnales i popalily sie silniczki

obudowa licznika z tylu biala czy czarna??

Opublikowano
  • Autor

wskazowki działały po założeniu wciskałem je z wyczuciem . Przestały działać przez noc , wieczorem działały rano juz nie :)

obudowa licznika z tyły biała

Opublikowano

jeager :kwasny: zobacz jak Ci mówilem , zdejmij wskazówki i przyklej po kawałku tasmy i zobacz czy chodza na tescie zegarów

jak nie to licznik na smietnik, nie oplaca sie naprawiac , no chyba ze fis w porzadku to ewentualnie

Opublikowano
  • Autor

No cena licznikow zabija :facepalm: jeśli miałbym kupić inny . Kolego bediks czy masz jakiś pomysł co może byc uszkodzone skoro uważasz że licznika nie opłaca sie naprawiać ?

Opublikowano

Procesor za 300 zł bo aż się nie chce wierzyć ze 6 silniczków się spaliło ale nawet jeśli to koszt podobny jak nie większy

Opublikowano
  • Autor

oddałem licznik znajomemu magikowi elektronikowi wskazowki jak na razie działają :wink: ale padł częściowo wyświetlacz zegar-data :facepalm:

Opublikowano

A dlaczego nie działały ?

Opublikowano
  • Autor

nie ma 100% pewności dlaczego nie działały , zostały poprawione wszystkie pola lutownicze kostek połączeniowych . Rozmawiałem ze znajomym w sprawie wyświetlacza data czas powiedział że to nie będzie problemem do naprawy i że do fisa też chętnie przysiądzie , ale muszę mu dać licznik . A jak na razie potrzebuję auto . Za jakiś czas postaram się odezwać na forum z info co z tego wyszło . Pozdrawiam .