Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów. A4 B5 1.9tdi AFN

Objawy - auto mułowate, ciężko wkręca się powyżej 3k rpm

Log (0 - n/a)

Log (1 - 000,003,004)

Log (2 - 003)

Log (3 - 014,018,023)

Log (4 - 000,001,003)

Log (5 - 008,010,011)

Log (6 - 000)

Log (7 - 004,007,013)

Dzięki :hi:

Opublikowano

Przepływka szrot,mierzy nic....Na początek zajrzyj do filtra powietrza,jak stary wymień,spróbuj przeczyścić przepływke jak nie pomoże wymiana

Opublikowano
  • Autor

tez mialem podejrzenie przeplywki i wyjalem przeplywke, zrobilem rundke i wlasnie nie ma zadnej roznicy w dynamice, bez i z jest tak samo, a przeplywka jest czysciutka (ori pierburg), moze elektronika padla?

filtr jutro sprawdze, jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac :wink:

---------- Post dopisany 31-03-2014 at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany 27-03-2014 at 20:22 ----------

w weekend zajrzałem do filtra i byl mocno zasyfiony, wymienilem na nowy ale nie ma zadnej poprawy :confused4:

wiec to bedzie wina przeplywki czy moze byc to jeszcze cos innego?

Opublikowano
tez mialem podejrzenie przeplywki i wyjalem przeplywke, zrobilem rundke i wlasnie nie ma zadnej roznicy w dynamice, bez i z jest tak samo, a przeplywka jest czysciutka (ori pierburg), moze elektronika padla?

filtr jutro sprawdze, jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac :wink:

---------- Post dopisany 31-03-2014 at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany 27-03-2014 at 20:22 ----------

w weekend zajrzałem do filtra i byl mocno zasyfiony, wymienilem na nowy ale nie ma zadnej poprawy :confused4:

wiec to bedzie wina przeplywki czy moze byc to jeszcze cos innego?

Jakieś błędy ze sterownika silnika są?

Opublikowano
  • Autor

żadnych błędów nie ma, czyściutko

Opublikowano
żadnych błędów nie ma, czyściutko

To wymień przepływke...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wolałbym miec pewnosc ze to wina przeplywki :wink:

bo z takim podejsciem to moge wymienic pół silnika az wreszcie kiedys moze natrafie na to co jest uszkodzone, metoda prob i bledow mnie nie satysfakcjonuje bo mnie na to nie stac. Sama przeplywka to koszt ~500zl, nie chce wywalic pol tysiaka w bloto, a kto wie ile jeszcze pozniej stowek by tak poszlo.

Czy widac EWIDENTNIE w logach ze "Przepływka szrot" ?

---------- Post dopisany at 00:32 ---------- Poprzedni post napisany at 00:30 ----------

a i jeszcze jedno, jak jest cieplej na dworze to po kilku 'butach' auto kompletnie traci moc, zachowuje sie jakby mialo 50KM

Opublikowano
bo z takim podejsciem to moge wymienic pół silnika
...z jakim?
moze natrafie na to co jest uszkodzone
to nie szukaj pomocy na forum,tylko jedż do mechanika...

Ja napisałem o swoich podejrzeniach,powiem Ci że ciężko jest naprawiać auto przez internet.

Sama przeplywka to koszt ~500zl, nie chce wywalic pol tysiaka w bloto, a kto wie ile jeszcze pozniej stowek by tak poszlo.

Podjedż na spot w swoim regionie a napewno ktoś użyczy Ci przepływki do testów...

Opublikowano
  • Autor

Zapytam jeszcze raz - czy w logach ewidentnie widac ze "przeplywka szrot" ?

A co do spotow - tak sie sklada ze jestem na nich prawie co tydzien i niestety nikt nie ma takiej przeplywki jak ja (sa dwa rodzaje wtyczek w tych przeplywkach, ja mam nie dosc ze rzadziej spotykana to jeszcze drozsza). Gdybym mial od kogo podmienic to zrobilbym to przed zalozeniem tematu na forum.

Mechanicy - nie rozsmieszaj mnie... odwiedzilem juz kilku (nie z tym problemem) i zawsze naprawiali auto metoda prob i bledow, albo trafia albo nie, i tak klient zaplaci.

Tak wiec koncem koncow mam nadzieje, ze ktos kompetentny bedzie mi w stanie odpowiedziec czy rzeczywiscie w logach widac ze przeplywka jest na smietnik. :)

---------- Post dopisany at 12:03 ---------- Poprzedni post napisany at 11:42 ----------

I czy przeplywka tez jest odpowiedzialna za to ze gdy jest cieplej na dworze to auto traci moc po kilku 'przycisnieciach' ?