Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolumna kierownicza cos strzeliło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o poradę. Chciałem skręcić koła bez uruchamiania auta. Zrobiłem pół obrotu i coś strzeliło. Kierownica obraca się wkoło i brak reakcji kół. Pomocy, co mogło się stać

Opublikowano

Prawdę powiedziawszy kolego to w szoku jestem że w tak młodym samochodzie takie rzeczy się dzieją... :shock3::facepalm:

Po pierwsze sprawdź wieloklin (wypust) na kierownicę ! Chociaż stawiam że sam "wałek" się ukręcił (ew. zmęczenie materiału/wada materiałowa)

Druga sprawa to napisz czy kierownica obraca się swobodnie czy przeskakuje, trze o coś ?

Opublikowano
  • Autor

Kierownica obraca się swobodnie, bez jakiegokolwiek tarcia, wałek stoi nieruchomo, przy uruchomieniu auta żadnych błędów na wyświetlaczu. Spróbuję zdjąć kierownicę tylko nie wiem jaki klucz potrzebuję

Opublikowano

skoro kierownica się obraca a wałek stoi to wygląda że wałek lub jakiś krzyżak w kolumnie strzelił i masz ją do wymiany.

Opublikowano

I nie kręć kierownica za bardzo żebyś nie zerwał sobie taśmy. Zaglądałes pod kolumnę kierowniczą? Może krzyrzak się rozleciał.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie okazało się, że wałek wylazł z krzyżaka. Jak to możliwe, że się cofnął do maglownicy, czy tam jest też jakaś kontra mocująca ? Taśmę niestety zerwałem więc moje pytanie jak jest ona mocowana ? Co trzeba kodować po złożeniu wszystkiego do kupy ?