zizel Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 witam auto mam na wspolwlasnosc z mama, ktora ma juz nawyzsze znizki, i oczywiscie ubezpieczenie place z wszystkimi znizkami plus zwyzką za moj wiek. i teraz jak by wygladala sytuacja gdybym kupil drugie auto i zarejestrowal je tylko na siebie? czy ja juz rowniez posiadam wszystkie znizki plus oczywiscie zwyzke za wiek? i jeszcze jedno pytanie, ostatnio tata mial kolizje z jego winy i auto ubezpieczone na mame, czy mi tez teraz polecialy znizki?
szakal222 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 W kazdym wypadku obowiazki i przywileje .ma wlasciviel oc.na wspolwlasciciela czyli .ciebie wejda znizki wzwyzka za kolizje nie bedzie ciebie tyczyc .poprawcie mnie jezeli sie myle
afroo. Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zniżki liczą się od ilości lat posiadania polisy OC. Za każdy rok bezszkodowy 10% do max 60%. Natomiast zwyżki za wiek zależne są od TU.
rocco26l Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 to czy stracisz też zniżki to Ci napiszę jutro teścia się wypytam bo robi w ubezpieczeniach. a żebyś miał pełną zniżkę czyli 60% to musi upłynąć 8 lat przynajmniej tak jest w PZU a w innych firmach to nie wiem... ogólnie zasada jest przyjęta 10% za każdy rok opłacania składek i są też takie firmy które nie liczą sobie zwyżki 10% za to że nie masz 25 lat wiec też o tym sobie poczytaj. Pozdrawiam.
gtrzec Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Do uzyskania pełnych zniżek potrzeba od 4 (Warta, HDI, Generali) do 8 (PZU) lat. Jeżeli kolizja była spowodowana samochodem, którego jesteś współwłaścicielem, to również straciłeś część zniżek. Jeżeli chcesz sprawdzić swoją historię ubezpieczenia w UFG to odezwij się na PW.
GWARANT Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ile czasu byłeś współwłaścicielem z mamą? Jeśli teraz zarejestrujesz auto tylko na siebie to masz tyle zniżkę na ile wypracowałeś sobie będąc współwłaścicielem.
pastaldo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Trzeba tez pamiętać że co do zniżek top liczy sie ilość lat ale ciagłego ubezpieczania. Jesli będzie przerwa to nie wiem czy całe ale traci sie zniżki.
Rekomendowane odpowiedzi