Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżenie zawieszenia a amortyzatory ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanko aktualnie posiadam roczne zawieszenia kybe/kayaba dokładnie nie wiem i wydaje mi się ze zawieszenie jest zbyt miękkie , chciał bym wymienić sprężyny na -30 mm ale boje się ze opony będą szorowały o błotniki.

W tamtym sezonie jak miałem 17" i podczas podróży 500 km w 5 rosłych osób + załadowany bagażnik opony szorowały o błotniki i boję się właśnie ze jak teraz dam niższe sprężyny to jeszcze bardziej będzie szorowało przy większej liczbie osób.

ET w 17" było 35 może to wina ET była ?

I czy same sprężyny obniżające dadzą fajny efekt .

Aktualnie mam ori 15"

Sprężyny bym chciał takie

Sprężyny sportowe Mts Technik Audi A4 B5 40/40mm (4127752475) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

CO o nich myślicie ?

Opublikowano

Co do efektu to kwestia gustu, tobie moze odpowiadac bo pojdzie w dol, inny stwierdzi ze dalej koza.

Druga sprawa ze seryjne amory przy krotszych springach padna Ci szybsciej niz przy normalnych.

Te kayaby to olejowe czy gazowe ?

Opublikowano

linearne sprezyny do seryjnych amortyzatorów o wątpliwej jakości w dodatku miękkich. To już chyba lepiej sobie kupić kuter rybacki:shock3:

Dobrze ci radzę, poczekaj aż do końca wytłuczą ci się amortyzatory i zainwestuje np. w komplet Vogtlanda. Będziesz miał porządne amortyzatory i progresywne bardzo dobre sprężyny, a nie jakieś chińskie druty.

Opublikowano
  • Autor

Amortyzatory gazowe :) Oki dzięki za informacje :) poczekam odloze kasę i kupię coś lepszego :)

Opublikowano

Jak założyłem krótsze springi to tylne amorki polały się po dwóch dniach:kox:

teraz czekam aż przód padnie:whistling:

Opublikowano

Jeździłem na sprężynach i amortyzatorach sachsa performance sport -35mm. Felgi 17'' od A8 i oponu 225/45/17. Mi nic nie obcierało nawet w 5 osób. Zalety: autem lepiej się jeździło, było sztywniejsze i lepiej jeździło w zakrętach, wady: zimą non stop oberwana dolna obudowa silnika.

Jak padły mi amory kupiłem sachsa do zwykłego zawieszenia i wylały po 2 tygodniach także nie polecam takiego zestawienia. Skończyło się na Billstein B6 i na tym było ok.

Opublikowano
  • Autor

Wiem jakie zalety są z szerszych kapcie :)

A czemu zima osłona silnika odpadala?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopaki może doradzicie mi jak bezpiecznie obnizyc mojego avanta, boje się ze może mi z tyłu coś obcierac bo felga to 9 cali szeroka opona 17 235/40.. Zawieszenie seryjne. Dodaje zdjęcie

DSC_0008_2.jpg