Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z oświetleniem wnętrza z tyłu oraz bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny ;) mam problem z oświetleniem kabiny z tyłu, mianowicie oświetlenie nie działa po otwarciu drzwi z tyłu, bez znaczenia czy jest ustawione na I czy 0 czy neutral. Lampki załączają się natomiast gdy wcisnę guzik manualnego włączenia światła, zarówno w jednym jak i drugim.

Jeśli chodzi o bagażnik to wymieniłem żarówkę na nową a światła nadal nie ma, nie wiem gdzie szukać przyczyny...

Opublikowano

ja mam to samo..tylko ze z lampką w bagażniku..do pewnego czasu świeciła i potem raz nie świeciła a raz świeciła..teraz juz w ogole nie świeci po otwarciu klapy..a gdy przełącze na recze to świeci..co to moze byc

Opublikowano
  • Autor

w bagażniku możesz przełączyć na ręczne??

Opublikowano

pewnie czujnik w zamku bagażnika. nie wiem czy jest tam jakiś mikrostyk który można wymienić, czy trzeba zamek wymienić, ale na 90%to jest problemem. moja znajoma miała tak samo w a3, raz mechanior rozebrał i coś przesmarował i na jakiś czas było ok. ale potem znów padło i był problem bo alarm się włączał no więc rozebrał znów i odłączył ten czujnik i jest dobrze-tyle że lampka działa tak jak u was. takze ja bym szukał przy zamku jakiegoś czujnika otwarcia klapy- bo na fisie pokazywało otwarty bagażnik.

Opublikowano
  • Autor

Szefcio-dzięki! Już jest jakiś trop :)

Opublikowano

Jak ktoś rozwiąże problem to niech da tu info co i jak. U mnie generalnie to samo, z tyłu lampki palą się w trybie ręcznym a w bagu wcale. Na fisie otwarty/zamknięty bagażnik sygnalizuje prawidłowo.

Opublikowano

zajrzyjcie jeszcze do skrzynki z bezpiecznikami. bo czasami człowiek grzebie, a okazuje się, że to bezpiecznik padł-choć wątpię ale kto wie...

jeszcze spróbujcie przemierzyć czy po otwarciu klapy, czy drzwi (w zależności co nie świeci) jest napięcie w lampkach-to jest dobra opcja, bo nie trzeba dużo rozbierać, a wtedy będziecie wiedzieć czy czujnik otwarcia jest rypnięty. to są jeszcze opcje które mi się nasuwają.

---------- Post dopisany at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:07 ----------

bo jeśli wam nie działa oświetlenie w kabinie to bagażnik nie będzie mieć z tym nic wspólnego. tu właśnie trzeba pomierzyć miernikiem w lampkach i zabrać się za czujniki otwarcia w drzwiach (powinny to być takie wystające duperelki, które po zamknięciu drzwi rozłączają obieg, a po otwarciu zamykają-tam może nie być styku) w każdym razie. próbujta pany i dajcie znać co i jak.

Opublikowano

Zaśniedziały mikro switch w zamku klapy - kąpiel w wd40 i będzie dobrze.

Opublikowano

Witam.Za tą sytuację jest odpowiedzialny mikro styk w zamku klapy.Walczyłem z tym prawie cztery lata-WD,wazelina itp. na krótko dawało efekt a potem to samo.Ostatnio jak było sucho w dzień to działało bez zarzutu ale wieczór,trochę wilgoci i znowu zonk...Jest to bolączka-można powiedzieć ten typ tak ma.Z wymianą mikro styku raczej nie do zrobienia.Tylny zamek jest zanitowany,rozwierciłem nity i pojawiła się zalana kostka a z niej wystawał mały właśnie winowajca który czyściłem kilkakrotnie .Zadzwoniłem do ASO i zamówiłem nowy zamek,wymieniłem na nowy i mam spokój wszystko działa.Koszt po rabacie to 174zł w ASO NOMA Katowice i jest gwarancja.Mam do sprzedania taki zamek wyciągnięty z klapy od B7-do mojego nie pasował.Ma mocowanie na trzy śruby i nie ma otwierania z pilota-dziwne bo klapa była ori s-line chyba że jest jakoś elektronicznie w środku otwierany bo w mojej klapie jest dodatkowy siłownik otwierania z pilota.Jak ktoś chce to podaje nr.aukcji na Allegro 4166674725 .Styk działa bo sprawdzałem.Ty masz B5 ale problem będzie taki sam zadzwoń do ASO i zapytaj o cenę nowego-ja już nie miałem nerwów odchylać tapicerki i pryskać,czyścić itp...Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolega wyżej niech się wypowie czy to jest ten mikro styk? jak tak to macie ori częsć:

GETem : Mikrostyk klapy tylnej bagażnika 8D5959489

Opublikowano

Witam.U mnie jest inny i nie ma na nim nr.katalogowego ale czytając tabelę do jakich samochodów pasuje ten z linka to powinno być to samo.Ma kolega szczęście że można wymienić sam mikro styk-będzie taniej.Spróbuję zamieścić zdjęcia jak wygląda to w B6 Avant.Pozdrawiam.

WP_000560.jpg

WP_000565.jpg

Opublikowano

a ciekawe czy dało by radę odpiąć to ustrojstwo i wsadzić zwykły stycznik taki na wcisk z bolcem jak w starszych autach, gdzieś na forum o tym czytałem i ktoś chyba to władował w pasacie ale do drzwi. Panowie wiecie co już jest przyczyną czekamy czy ogarniecie usterkę. Powodzenia

---------- Post dopisany at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany at 20:23 ----------

Mikrostyk zamka VW audi SEAT skoda FORD D2HW herme (4147430336) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.