Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Naprawa klimy - czy nie za drogo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W październiku ciekło mi ze sprężarki klimatyzacji firmy DENSO. Pojechałem na naprawę do warsztatu który tylko zajmuje sie naprawą klimatyzacji samochodowej. Uszczelnili mi sprężarke za całość skasowali 550 zł. Teraz jakis tydzien temu zauważyłem ze klima nie dziala mimo ze nie widac żadnych wycieków a VAG nie zgłaszał żadnych błedów. Pojechałem wiec znowu do tego zakładu i stwierdzono że uszkodzone jest tym razem sprzęgło sprężarki. A że jak sie wymienia sprzęgło sprężarki to i trzeba wymiec odrazu sprzęgło na alternatorze. Później jeszcze sie okazała że całą rolka w sprężarce uległa uszkodzeniu i ją tez nalezy wymienić. Za całlść policzone mnie 640 zł w tym 200 zł robocizna a reszta czyli 440 zł części. Nie wiem czemu ale cos wydaje mi sie że zostałem oszukany. Czy ktos możę sie wypowiedziec na ten temat ? Czy faktycznie tak jest ze jak sie wymienia sprzeglo sprezarki to trzeba tez wymienic sprzeglo na alternatorze? Oraz czy ceny za czesci są normalne ?

pozdrawiam

Opublikowano

Stwierdzili, że sprzęgło alternatora jest uszkodzone i wymienili. Mam nadzieję, że stare Ci oddali a na nowe dali fakturę, chyba że mieli na zbyciu to trafili klienta i upchnęli...

Opublikowano
Stwierdzili, że sprzęgło alternatora jest uszkodzone i wymienili. Mam nadzieję, że stare Ci oddali a na nowe dali fakturę, chyba że mieli na zbyciu to trafili klienta i upchnęli...

nie oddali starego tylko pokazali niby. Ale moje pytania czy faktycznie trzeba je wymieniac oraz czy koszty sa normalne. Paragon mam na wszystko.