Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę - 00588 - Zapalnik Airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu błędu poduszki AIR BAG. świeci mi kontrolka AIRBAG i po skasowaniu vagiem znika i pojawia się po kilku sekundach spowrotem. ten vag pokazał mi taki błąd:

Znaleziono 1 b31d:

00588 - Zapalnik Airbag; strona kierowcy (N95)

001 - Górna wartooa skrajna przekroczona - MIL zapalona

Zabardzo nie znalazłem rozwiązania tego problemu i tylko przeczyściłem styki w kierownicy i pod fotelami preparatem do elektroniki.

Ponownie pojechałem skasować błąd (tym razem już innym vagiem). Pokazał błąd taki:

00588.Zapalnik poduszki powietrznej kierowcy-N95

Kontrolka AIRBAG zniknęła. Odstawiłem autko do garażu. Dnia następnego po kilku kilometrach jazdy po wyłączeniu samochodu i ponownym włączeniu (kilkakrotnym) kontrolka znów się zaświeciła. Nie mam już pomysłu co może być przyczyną tego błędu. Podejrzewam z tego co wyczytałem to ludzie wymieniają taśmy w kierownicy ale potem problem wraca spowrotem. Myślałem żeby kupić taśme i wymienić ją i gdyby bląd powrócił to oddać (korzystajac z tej gwarancji rozruchowej jaką dają na alle) i kupic wtedy całą poduszkę. Może ktoś z was miał taki problem i rozwiązał go. Prosze o pomoc.

dodam że samochód kupiłem ze świecącym AIRBAG :facepalm: kierownice mam trójramienną a4 b6.

---------- Post dopisany 02-05-2014 at 14:08 ---------- Poprzedni post napisany 22-04-2014 at 14:03 ----------

.

• 6 lat później...
Opublikowano

Witaj ja mam teraz problem ten sam z tym że:
Wymieniałem taśmę na inną skasowałem błąd i znów wrócił (Czyli to raczej nie to).
Niby wszystkie mam dobrze ale podejrzewam że to jest coś z podłączeniem kabli w kierownicy do poduszki sprawdzić tego nie mam jak bo aż tak się nie znam.
Jutro oddaję autko to mechanika i już bo nie mam siły z tym walczyć.