Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik położenia wału

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie.Wziąłem się wreszcie za w/w czujnik.Ku........a zaraz mnie trafi.Zobaczcie co zastałem

CAM00370.jpg

Okazało sie, że mam tam dziurę.Nic nie ma i widać jakąś zębatkę.Wypiąłem kostkę i ta idzie gdzieś za silnik...???Pomyślałem że spróbuję włożyć nowy czujnik na swoje miejsce i wpiąć w kostkę.Silnik za ..uja nie chciał zagadać i do tego gwizdał jakoś dziwnie.Jak podłączyłem starą kostkę pali normalnie.No to sobie myślę,że zostawię czujnik na swoim miejscu a kostki nie podłączę i zobaczę jak się silnik zachowa.Normalnie odpalił.Pojechałem do sklepu i ten nagle mi zdechł ,zapaliła się kontrolka od "ciśnienia oleju".Za nic nie chciał zapalić.Wróciłem do starego ustawienia czyli zostawiłem dziurę jaka była i wyjąłem czujnik.Po ok. 15 minutach dopiero odpalił.Ale z czujnikiem stało się coś takiego

CAM00373.jpg

Coś chyba nie tak.Czujnik kupiłem taki

CAM00374.jpg

Poratujcie, bo nie wiem o co chodzi

Opublikowano

dziwne,

bez czujnika silnik nie powinien pracować wcale, a przynajmniej prawidłowo,

jest przytarty od koła zębatego, nie powinien, szczelina pomiędzy kołem a czujnikiem to 0,5-1,0mm

sprawdź odmę czy nie jest zapchana, być może po instalacji czujnika brakowało odpowietrzenia układu korbowego, dlatego silnik silnik się udusił i zapaliła się kontrolka,

ciężki temat, najlepiej podjechać z tym do ogarniętego mechanika

Opublikowano
  • Autor

Ja jestem w szoku i nie mam pojęcia o co tu chodzi. A oliwy przez ten otwór nie powinno wywalać? Nie ubywa przynajmniej

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tak dla ścisłości to nie jest otwór na czujnik położenia wału. W/w czujnik znajduje się bliżej podstawy filtra oleju w bloku. ;)

Opublikowano

Czujnik z tego co ja wiem pracuje w oleju, jest widoczny pod spodem auta pod filtrem oleju przykrecony na imbus 5 z oringiem zeby nie wylewało oleju. A jak zapalila Ci sie kontrolka ciśnienia oleju, to albo wypiąłeś wtyczke czujnika cisnienia oleju albo ja urwałeś jak ja :D