Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z temp. płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z temp. płynu chłodzącego, na zegarch kreska stoi idealnie na 90 stopniach, climatronic: 97-99, taka temperatura utrzymuje się podczas jazdy i podczas postoju. Gdy dodam więcej gazu temp. spada ale tylko na climatronicu i tylko na chwilkę, miesiąc temu był wymieniony rozrząd+pompa wody+termostat Wahler, wczoraj mechanik podłaczył audi pod komputer: na kompie pokazało mu dwie temperatury jedna idealnie z climatronica 97, druga idealna z zegarów 90,po dodaniu gazu temp. na kompie z zegarów 85 a na climatronicu na kompie dalej 97, powiedział że może być to wina czujnika. Koledzy doradźcie co zrobić, kupić ori czujnik i wymienić czy będzie to coś innego, żadne błędy nie wyskoczyły... Nie chciałbym wydawać bez potrzeby 160zł na czujnik. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

termostat padł. a co do wskazania na liczniku to zawsze jest te 90C dopiero wskazowka wędruje poza 90 C jak na klimatroniku bedzie ponad 100 C. to jest taka mała wada b5. . jak temp na klimatroniku i na vagu sa takie same to czujnik jest sprawny.

Opublikowano
  • Autor

dolny wąż po osiągnięciu temp. 90 stopni jest gorący, dodam jeszcze że jak zgaszę samochód i go odpalę po paru minutach to temp. na climatronicu jest 102-103 a na zegarch wskazówka wychyla się za 90 stopni

Opublikowano
dolny wąż po osiągnięciu temp. 90 stopni jest gorący, dodam jeszcze że jak zgaszę samochód i go odpalę po paru minutach to temp. na climatronicu jest 102-103 a na zegarch wskazówka wychyla się za 90 stopni

To jest normalny objaw, przeciez gaszac nagrzane auto gdzie w obiegu miales 97-99st.C to musi ta temperatura zostac prez jakis czas taka a blok silnika sam sie nie ochlodzi przy zgaszonym silniku

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

koledzy, dlaczego na kompie pokazuje 2 temperatury? w pewnym momencie różnica była dość spora...

---------- Post dopisany 12-06-2014 at 17:15 ---------- Poprzedni post napisany 26-04-2014 at 19:22 ----------

koledzy poratujcie, bo nie mam już siły do Audi:) został wymieniony termostat na ori, wczoraj wymieniłem czujnik również na ori i temperatura jeszcze wzrosła teraz nie spada poniżej 100, utrzymuje sie 101-102, Co może być przyczyną takiej temp.? Każda sugestia mile widziana:)

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

to już trzeba mieć pecha aby 8 termostatów wymieniać:P za każdym razem dawali Ci nowy? przed założeniem sprawdzaliśmy termostat:)

Opublikowano

nikt tu laski nie robil jak termostat za 100zł jest padniety to musza reklamowac. a moim przypadku dali na zamiane. a u ciebie po dluzszej jedzie dolny waz masz cieply????

Opublikowano
  • Autor

po 5 km już jest ciepły

---------- Post dopisany at 23:10 ---------- Poprzedni post napisany at 22:39 ----------

bardzo szybko osiąga 100 stopni

---------- Post dopisany 14-06-2014 at 21:46 ---------- Poprzedni post napisany 12-06-2014 at 23:10 ----------

koledzy przy jakiej temp. powinien załączyć się ten drugi wentylator?

Opublikowano

U mnie sie włancza jak wlacze klime niby przy 103 stopniach a moj dzis osiagnal 117c i nic

---------- Post dopisany at 16:26 ---------- Poprzedni post napisany at 16:20 ----------

Witam jeszcze raz mam taki problem i nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna dzis odpalilem audi normalnie nagrzal sie do 90 stopni odtworzyl sie termostat bo dolna rura byla ciepla pozniej sie przejechalem okolo 2-3 km i temp zaczela rosnac nawet do 117 stopni oczywiscie dolna rura byla goraca prawie tak sama jak i gorna i jeszcze bardziej sie zdziwilem jak wlaczylem na maxa ogrzewanie w samochodzie a tu zimnym dmucha klima jest wylaczona wie ktos moze o co moze w tym chodzic? Prosze o pomoc

IMG_20140617_154013.jpg

IMG_20140617_154302.jpg

Opublikowano

a ja mam pytaniez innej bedzki.

jak na klimatroniku właczyc zeby pokazał temperature?? :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie sie włancza jak wlacze klime niby przy 103 stopniach a moj dzis osiagnal 117c i nic

---------- Post dopisany at 16:26 ---------- Poprzedni post napisany at 16:20 ----------

Witam jeszcze raz mam taki problem i nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna dzis odpalilem audi normalnie nagrzal sie do 90 stopni odtworzyl sie termostat bo dolna rura byla ciepla pozniej sie przejechalem okolo 2-3 km i temp zaczela rosnac nawet do 117 stopni oczywiscie dolna rura byla goraca prawie tak sama jak i gorna i jeszcze bardziej sie zdziwilem jak wlaczylem na maxa ogrzewanie w samochodzie a tu zimnym dmucha klima jest wylaczona wie ktos moze o co moze w tym chodzic? Prosze o pomoc

http://s28.postimg.org/4axa0cvgp/IMG_20140617_154013.jpg

http://s30.postimg.org/k1962hs99/IMG_20140617_154302.jpg

masz zablokowany uklad chlodzenia. prawdopodobnie w okolicach nagrzewnicy. caly plyn spuść odrazu zagotuj termostat w garnku czy sie prawidlowo otwiera i konkretna plukanka calego ukladu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

termostat jak sprawdzisz to będziesz wiedział wszystko w jakich temp się otwiera i zamyka.