Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czasowe wycieraczki z polifta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje instrukcji/schematu jak podłączyć funkcję czasowych wycieraczek z polifta z przed lifta. Wszystko co potrzeba mam. Aktualnie siedzi mnie poliftowa manetka z tą funkcją, z tym że podłączona jest tak jak w przedlifcie - musiał dodać jeden kabel do kostki aby wycieraczki wracały do pozycji wyjściowej po wyłączeniu. Przekaźnik też gdzieś jest. Jakby co siedzą też u mnie poliftowe zegary.

---------- Post dopisany at 15:05 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ----------

Dobrałem się do instalacji przekaźnika 377 i sprawdziłem jak idą kable od kostki.

1 Biało-Niebieski: Łączy się z innymi taki kablami ?

3 Czarno-Brązowy: ?

4 Czarno-Biały: Różowa kostka - pin 8 ?

5 Zielono-Żółty: Różowa kostka - pin 4 ?

7 2xCzarno-Fioletowy: Różowa kostka - pin 3 ?

Brązowa kostka - pin 3 ?

8 Zielono-Czarny: ?

11 Zielono-Fioletowy: Różowa kostka - pin 2 ?

12 Biało-Żółty: ?

13 Niebiesko-Czerwony: Bezpiecznik 24

17 Brązowy: Masa?

---------- Post dopisany at 15:12 ---------- Poprzedni post napisany at 15:05 ----------

I jeszcze pytanie, czy temat jest w ogóle do ogarnięcia z moim ori silniczkiem wycieraczek z 95roku.

Opublikowano

Kolego, poczytaj watek "czy jest e a4 tryb czasowych wycieraczek" tam opisałem dokładnie, jak to podpiąć w sedanie.

i działa to na silniczku z 1995.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, zalukam.

---------- Post dopisany 28-04-2014 at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany 27-04-2014 at 22:08 ----------

Zalukałem, wstępnie sprawdziłem i wychodzi że wszystko jest jak u mnie :decayed: Przygotuje sobie całą rozpiskę na spokojnie i będę działał. Dzięki wielkie.

Opublikowano

A nie prościej było zastosowac przekaźnik 99? miał byś płynną regulację czasówek i bez żadnych przeróbek...

Opublikowano
  • Autor
A nie prościej było zastosowac przekaźnik 99? miał byś płynną regulację czasówek i bez żadnych przeróbek...

Ale po co wdawać się w dodatkowe koszty, skoro wszystko co trzeba mam. Mam u siebie zamontowaną poliftową manetkę, poliftowe zegary - żal tego nie wykorzystać, tym bardziej że to jedynie kwestia podłączenia kabelków. A jednak poliftowa wersja jest bardziej rozbudowana niż w przekaźniku 99.

Opublikowano

Poliftowa jest zdecydowanie lepsza. Co prawda trochę zabawy jest, ale efekt super.

Opublikowano

Ale po co wdawać się w dodatkowe koszty, skoro wszystko co trzeba mam. Mam u siebie zamontowaną poliftową manetkę, poliftowe zegary - żal tego nie wykorzystać, tym bardziej że to jedynie kwestia podłączenia kabelków. A jednak poliftowa wersja jest bardziej rozbudowana niż w przekaźniku 99.

No w sumie jeżeli masz już kawałek wnętrza z polifta to fakt, warto podłubać. W temacie wyższości układu poliftowego nad przed to chyba wiem o co chodzi, niedawno walczyłem ze spryskami lamp na przedliftowym układzie i przekaźniku 328 a teraz "lekko" mnie ten układ wkur :whistling: Nie wiem czy w niedalekiej przyszłości nie wywale tego i nie załaduje przekaźnika 377, nawet gdzieś miałem dokładny "rozkład jazdy" do niego, tylko przepiąć przewody