Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[2.5 TDi AKN] Wlałem Pb98 do DIESLA !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeździć i dolewać dieselka co kilkadziesiąt km (odpowietrzysz to dolejesz więcej). A to co Besket pisał to faktycznei z lat 80 sie wywodzi kiedy to o zimowym paliwie to chyba tylko wojsko słyszało.

Opublikowano

:one:

1.jpg

ja bym z pół zbiornika spuścił i dolał ON do pełna a spuszczone dał dziadkowi do traktora ;)

Opublikowano
Osobiście znam osoby, które m in w VW Busach czy Transporterach stosowały ten patent z powodzeniem

Dokładnie, u mnie w firmie jest to praktykowane od lat, tym bardziej że częsc busów "lata" po Skandynawii, głównie są to T4 i LTki.

Opublikowano
  • Autor

...minęło kilka dni i kilkaset kilometrów...

Zgodnie z radami Szanownych Kolegów dolewałem systematycznie ON (dziwnie patrzyli się na mnie na CPN - codziennie podjeżdża i tankuje za 15zł...).

Przez ten czas nie zauważyłem kompletnie żadnego negatywnego wpływu na poprawną pracę silnika. Na zimno odpalał, na gorąco odpalał, praca biegu jałowego równa, utraty mocy nie stwierdzono...

Może moja pomyłka będzie miała wpływ na osprzęt silnika (pompę,filtry,wtryski...) w dłuższej skali czasu i być może nie skojarzę ewentualnych awarii akurat z nieplanowaną dolewką Pb...? Nie wiem, nie pytam - co będzie to będzie.

Fakt jest taki, że jak obecnie biorę do ręki pistolet dystrybutora, to oczy mnie bolą od upewniania się czy to ON czy 98.

Pozdrawiam, dziękuję za rady...