Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

awaria krocca ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

01052014461.jpg

Witam , wczoraj wieczorem nagle zaczął mi uciekac płyn chlodzacy . Było juz ciemno wiec zostawiłem auto na parkingu i wrociłem rano . Okazało sie że pekł lub puscił element widoczny na zdjeciu umiejscowiony pod maską po stronie kierowcy . Jak odkreciłem korek zboirniczka to własnie z tego miejsca poleciał płyn. Co to wogóle jest i do czego słuzy , co moze byc przyczyna ? Zaznaczam ze w momencie awarii temperatura była na 90 .

Nikt nic nie pomoże ???

Opublikowano

To coś z zdjęcia to zaślepka króćca, zaślepiony jest gdyż używa się go przy podłączeniu webasto. Wymień zalej cieczą i będzie wszystko dobrze :wink:

Opublikowano
  • Autor
To coś z zdjęcia to zaślepka króćca, zaślepiony jest gdyż używa się go przy podłączeniu webasto. Wymień zalej cieczą i będzie wszystko dobrze :wink:

Dzieki za info , autko juz u mechanika . Tyko co moglo byc przyczyna , sparciała guma czy coś innego ?

Opublikowano

olej albo ropa zjadła to

Opublikowano

t jest krociec... pewnie sparcial ze starosci... dojscie do niego jest mega ch*** i wymiana tego badziewa trwa ok 2-3h. mechanicy nienawidza tego rozbierac... jesli moge poleciec to kup krociec ORI z ASO bo kosztuje ok 70 zl a masz pewnosc ze troche pochodzi. Niestety mialem przyjemnosc pojezdzic na zamienniku ktory koszowal 30-40 zl ok 1,5 miesiaca, wiec nie polecam zamiennikow!

Opublikowano

ja kupiłem w aso króciec bo tez zaczęło ubywać płynu

Bez*tytułu.jpg | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

27822de582c95f7dm.jpg

najlepiej kup cały zestaw czyli trójnik z gumowa uszczelka w komplecie, spinkę, opaskę zaciskowa i 2 śruby wyjdzie z 80zl za wszystko

roboty min 1 dzień auto przed wymiana musi postać , i po wymianie tez do tego płyn chłodniczy nowy i odpowietrzanie całego układu

dla swietego spokoju możesz tez wymienić waz płyny chłodniczego ten z przodu silnika kolo przedniego pasa , lubi parcieć od gorąca i pękać po iluś latach

Opublikowano
  • Autor
ja kupiłem w aso króciec bo tez zaczęło ubywać płynu

Bez*tytułu.jpg | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

http://images64.fotosik.pl/965/27822de582c95f7dm.jpg

najlepiej kup cały zestaw czyli trójnik z gumowa uszczelka w komplecie, spinkę, opaskę zaciskowa i 2 śruby wyjdzie z 80zl za wszystko

roboty min 1 dzień auto przed wymiana musi postać , i po wymianie tez do tego płyn chłodniczy nowy i odpowietrzanie całego układu

dla swietego spokoju możesz tez wymienić waz płyny chłodniczego ten z przodu silnika kolo przedniego pasa , lubi parcieć od gorąca i pękać po iluś latach

Pamietasz moze numery tych czesci ?

Opublikowano

na fotce masz w załączniku , mogę ci spisać

trojnik/krociec 06B 121 132 E

2x śruby mocujące N 090 261 9

spinka 032 121 142

opaska do węza N 906 872 01

Opublikowano
  • Autor

spinka 032 121 142

Slicznie dziekuje za pomoc i pozdrawiam , tylko jedno mnie zastanawia dlaczego przed i po wymianie autko musi postac . W jakim celu ?

Opublikowano

żeby ostygł płyn chłodniczy, a później trzeba zalać nowy i odpowietrzyć układ chłodzenia, na włączonym silniku i klimie

Opublikowano
  • Autor
żeby ostygł płyn chłodniczy, a później trzeba zalać nowy i odpowietrzyć układ chłodzenia, na włączonym silniku i klimie

Once again :hi:

---------- Post dopisany 18-05-2014 at 12:13 ---------- Poprzedni post napisany 13-05-2014 at 21:24 ----------

W moim przypadku okazało sie że wystarczy założyć nową zaślepkę o numerze 1jo121324 i jest elegancko:wink:

Opublikowano

ja jestem już po wymianie teraz pojeździć i popatrzeć, wymiana przesrana a w e46 jest jeszcze mniej miejsca żeby wyjąc ten trójnik

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

spinka 032 121 142

Ile Ci wyszło za to wszystko w ASO bo muszę u siebie robić, tak jak pisałeś 80 dych ? ... dojście masakra...