Okruchos Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Nie wiedziałem gdzie najpierw opisac problem wiec zaczynam w dziale z hamulcami od pewnego czasu mam problem z autem. przy hamowaniu, szczegolnie tuz przy zatrzymywaniu sie, wlacza mi sie abs, szosa sucha a mi terkocze pod stopa :/ podlaczyleem Vaga - bledow brak jezdzilem z lapkiem - wszystkie czujniki z kol zczytuje jednakowo wku*** strasznie :/ poza tym ostatnio 3 razy w przeciagu tyg po uruchomieniu slyszalem dzwine buczenie pod maska :/ dziwi mnie to ze wylaczeniu silnika buczenie trawalo jeszcze okolo 5 sekund czy to moze byc pompa vacum???? lub jakies jej uszczelnienie????? czy ta sprawa moze byc powiazana z problemem z abs??? kur** sam nie wiem co sprawdzic???? gdzie szykac przyczyny???
fafnasty Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 sterownik abs do sprawdzenia lub wymiany
owieczka Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Zrób test wyjść na vagu w pewnym momencie włącza się pompa abs. Sprawdź czy to taki sam dźwięk jak słyszysz po wyłączeniu samochodu,
Okruchos Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Opublikowano 11 Maja 2014 dziwne jest to ze autem jezdze codziennie a ten motyw z buczeniem mialem tylko 3 razy :/
owieczka Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 A jakie masz opony? Jakbyś podał parametry. Mojej żonie kiedyś gościu wcisnął za wysokie opony i auto właśnie się tak zachowywało...
owieczka Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 W takim razie spróbuj zrobić output tests-03 i zobacz co się będzie działo czy przejdzie wszystkie testy i nie wywali jakiś błędów
Okruchos Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Opublikowano 12 Maja 2014 W takim razie spróbuj zrobić output tests-03 i zobacz co się będzie działo czy przejdzie wszystkie testy i nie wywali jakiś błędów No i d*pa.... moj sterownik nie obsluguje tego. wyskoczyło cos w tym stylu: output test not available
owieczka Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 a masz pełną wersję vaga? Jakim dokładnie programem próbujesz?
owieczka Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Vag com, tylko autko z 96 roku Ale to już jest chyba po pierwszym lifce?
owieczka Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 a sprawdzałeś króciec z vacum? serwo hamulcowe dobrze działa? Pedał hamulca po przekręceniu zapłonu robi się miększy?
Rekomendowane odpowiedzi