Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Renowacja halogenu- światła przeciwmgłowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniam zderzak na s-line i mam taki mały problem. Zderzak s-line kupiłem kompletny z halogenami ale są one strasznie zmatowione przez kamienie, a jeden z halogenów w obecnym zderzaku ma zniszczony odbłyśnik. W związku z tym mam dwa pytania.

1.Czy jest szansa żeby czymś wypolerować szkło halogenu, jeżeli tak to czym ?

2.Czy da się rozkleić halogeny i przełożyć samo szkło z jednego halogenu do drugiego? Czy procedura rozklejania wygląda tak samo jak z lampami przednim, podgrzanie w piekarniku i klej ma puścić ?

Opublikowano

da sie zeszlifować szkła ja miałem dość głębokie odpryski które zjeżdżałem papierem ściernym na wiertarce jak już było w miarę równo to polerowałem krążkiem filcowym i tlenkiem ceru a na koniec mleczko do polerowania szkła niestety nie mam nazwy tego mleczka - roboty sporo ale efekt zadowalający :) co to wymiany szkieł nie widziałem nigdzie zamienników do samych szkieł.

Opublikowano
  • Autor
da sie zeszlifować szkła ja miałem dość głębokie odpryski które zjeżdżałem papierem ściernym na wiertarce jak już było w miarę równo to polerowałem krążkiem filcowym i tlenkiem ceru a na koniec mleczko do polerowania szkła niestety nie mam nazwy tego mleczka - roboty sporo ale efekt zadowalający :) co to wymiany szkieł nie widziałem nigdzie zamienników do samych szkieł.

Ale mówisz o halogenach ze szklanymi kloszami?

Zamiennik mi nie potrzebny, tak jak pisałem mam drugie halogeny z dobrymi kloszami tylko z uszkodzonym odbłyśnikiem.

Pamiętasz może jakim papierem usuwałeś odpryski ze szkła?

Opublikowano

tak ze szklanymi, z tego co pamiętam to coś koło 1000 tak naprawdę chodzi tu o to ze trzeba zjechać szkło do równego jeżeli masz duże odpryski potem tak jak z polerką coraz mniejszym ziarnem papierem wodnym potem tlenek ceru z filcem i na koniec cos do nabłyszczenia a jak masz drugi komplet to przeklej ten klej nie powinien jakoś super trzymać ale to niech sie wypowiedzą ci co rozklejali.

Opublikowano
  • Autor

zakupiłem już tlenek ceru wiec spróbuje spolerować, jak się nie uda będę przekładał szkła tylko niech ktoś potwierdzi że da się rozkleić halogeny w B7.

Opublikowano

Skoro masz dwa komplety halogenów to zrób przekładkę dobrych odbłyśników do dobrych szkieł i po sprawie.

Opublikowano
  • Autor
Skoro masz dwa komplety halogenów to zrób przekładkę dobrych odbłyśników do dobrych szkieł i po sprawie.

Tak zrobię tylko chcę żeby mi ktoś potwierdził że halogeny rozklejają się tak samo jak lampy przednie. Czy wystarczy je podgrzać i rozkleić, czy procedura wygląda inaczej?

Te porysowane i tak spróbuje wypolerować żeby sprawdzić czy się da :)

Opublikowano

Nic nie rozklejasz. Po wyjęciu halo wykręcisz jedną śrubkę, podważasz dwa zatrzaski i masz w jednej ręce obudowę ze szkłem a w drugiej odblask. Dasz rade. Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor
Nic nie rozklejasz. Po wyjęciu halo wykręcisz jedną śrubkę, podważasz dwa zatrzaski i masz w jednej ręce obudowę ze szkłem a w drugiej odblask. Dasz rade. Powodzenia.

Mówisz chyba o halogenie z B6?

Ja mam ten z B7 w ręce i widać że szkło jest przyklejone do obudowy, nie ma żadnych zatrzasków ani śrubek.