Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mały problem z 18"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż stałem się posiadaczem felg 18" 8j et 35 z oponami 235/40. Około miesiąca temu robiłem zbieżność jeszcze na starych 16 a po założeniu 18 stek podczas jazdy mam wrażenie jakby auto wyrywalo się we wszystkie strony szczególnie po wjechaniu na nie równość dziurę studzienke itd. Po wjechaniu na powyższe auto ściąga w stronę po której była nie równość. Przy powolnej jeździe i na zakrętach jest lepiej. Ogólnie wrażenie jest takie jakby koła były nie do kręcone i na lekkim kapciu a dodam że otwór centrujacy mam ok co do felgi. Co może być przyczyną?

Opublikowano

uroki 18" na kapciach 235/40 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czyli ze wszystko ok? Wiele lat latalem na 16 i 17 ale na takich jeszcze nie. Tzn ze musze sue oswoić?

Opublikowano
Czyli ze wszystko ok? Wiele lat latalem na 16 i 17 ale na takich jeszcze nie. Tzn ze musze sue oswoić?

Dokładnie musisz się oswoić i uważać na koleinach bo naprawdę rzuca po całej drodze.

Miałem takie samo wrażenie jak Ty a mam opony 225 i pojechałem na stacje kontroli pojazdów żeby zrobili kompletny przegląd całego przodu i amorki.

Co się okazało wszystko w normie zbieżność poprawna poprostu szeroka opona daje takie odczucia

Opublikowano
  • Autor

W takim razie dzięki bo myślałem ze znów wydatek:) a jeszcze jedno pytanie mam z przodu równo z błotnikiem z tyłu minimalnie schowane czeka mnie walcowanie czy klepanie błotnikow po większej dziurze? A może wystarczy opona 225 lub nawet 215? ybe6unab.jpg

Opublikowano

Oponki 215/205 i odrazu będzie lepiej :wink:

Opublikowano
  • Autor

A przy 215 będzie lekki naciąg przy 8" ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przy 205 jest kiepski naciag na 8j wręcz bym powiedział ze go nie ma. Zależy jeszcze jaka opona.

A co do ściągania na koleinach i nierównościach to miałem kiedys 225/40 i tez ściągało dopiero na 205 jezdzi sie dobrze i na 215 tez było spoko takze jak masz zmieniac opony to polecam 205 lub ew 215

Opublikowano
:hi: 215 to max zeby nie rwało w koleinach, niestety tak to jest. sam teraz smigam na 225/40/18 i musze sie przyzwyczaic :facepalm: jak to mowią " zawsze coś za coś " :wink:
Opublikowano
  • Autor

Pogodzilem się już z tym Hehe. Dobra gleba zacna fala buja w drodze trze jak trzeba

---------- Post dopisany 03-06-2014 at 17:40 ---------- Poprzedni post napisany 26-05-2014 at 22:29 ----------

Temat do zamknięcia